Citrininis keksas su džiovintais vaisiais
Ingredientai:
kiaušiniai 6
miltų 300 g
cukraus 20 g
džiovintų vaisių ar riešutų 30 g
margarino VILNIUS kepiniams 125 g
kepimo miltelių 1 a.š.
citrinų žievelės 2
citrinos sultys 1
druskos žiupsnelis
Paruošimas:
Margarinas ištirpinamas. Tryniai atskiriami nuo baltymų ir ištrinami su cukrumi bei druska. Į trynius sudedamas margarinas ir masė išmaišoma. Suberiami miltai sumaišyti su kepimo milteliais ir masė išmaišoma. Taip pat supilama citrinos sultys ir dviejų citrinų žievelės, džiovinti vaisiai ir smulkinti riešutai. Tešla atsargiai išmaišoma ir pilama į kepimo formą, išteptą riebalais.

Keksas kepamas 180 C laipsnių temperatūroje apie 55 minutes.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.