Svarainių ir graikinių riešutų pyragas
Ingredientai:
Tešlai:
miltų 200 g
cukraus 30 g
margarino VILNIUS kepiniams 100 g
pieno 50 ml
Įdarui:
svarainiai 2
grietinėlės (35 %) 250 ml
cukraus 180 g
graikinių riešutų 60 g
cinamono 0,5 a.š.
medaus 1 šaukštas
Paruošimas:
Išlydykite margariną ir sumaišykite su pienu, cukrumi ir miltais. Išminkykite tešlą. Tešlą sudėkite į margarinu išteptą kepimo formą ir kepkite 15 min. 200 laipsnių temperatūroje. Palikite atvėsti.

Susmulkinkite riešutus. Svarainius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite 2-3 mm storio griežinėliais.
Sudėkite grietinėlę, cukrų, medų ir maišydami virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Tada suberkite cinamoną, riešutus, svarainius ir dar pavirkite.

Paruoštą masę supilkite ant iškepto pagrindo ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 20 min. Leiskite atvėsti.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.