Keksas su vanile
Ingredientai:
Tešlai:
kiaušinių 5 vnt
cukraus 150 g
vanilinio cukraus 1 šaukštelis
druskos 1 žiupsnelis
miltų 75 g
krakmolo 75 g
kakavos 25 g
Padažui:
margarino VILNIUS kepiniams 250 g
vanilinio cukraus 1.5 šaukšto
pieno 4 šaukštai
Paruošimas:
Išmaišome tešlą iš tešlai skirtų produktų. Kiaušinių trynius nuo baltymų galima atskirti, bet nėra būtina.

Tešlą supilame į kepimo formą ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 25-30 minučių.

Iškepusį ir atvėsusį keksą užpilame pasigamintu padažu. Paliekame šaldytuve 1 valandai. Padažas gaunamas labai paprastai: ant ugnies ištirpiname margariną, išmaišome cukrų ir galiausiai, įmaišome pieną ir nuimame nuo ugnies. Užpilame keksą, jau atvėsusiu padažu.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.