Varškės tortas su mėlynėmis
Ingredientai:
maltų džiūvesėlių 250 g
margarino VILNIUS kepiniams 200 g
varškės 600 g
kiaušiniai 5
vanilės aromatas
cukraus 200 g
citrinos sulčių 1/2
grietinėlės 50-80 ml
mėlynių, galima dėti tiek kiek turite, norite ir pan.
Paruošimas:
1) Margariną ištirpinti ir sumaišyti su džiūvėsėliais. Iškloti formą šia mase.

2) Sudėti nuplautas, nusivarvėjusias uogas ant džiuvesėlių ir margarino masės.

3) Varškę sutrinti pilant grietinėlę. Sudėti kiaušinius, kelis lašus vanilės aromato, cukrų, citrinos sultis ir gerai išmaišyti mikseriu.

4) Masė supilama į kepimo formą ant uogu.

Kepti apie 55 min. įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje.

Jokiu būdu nenuimti formos ir nepjaustyti, kol tortas yra karštas, nes kitaips viskas sukris ir gausis tiesiog košė. Jis turi nors kiek atšalti.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.