Tartaleta su plikytu kremu ir vaisiais
Ingredientai:
Tešlai:
margarino VILNIUS kepiniams 200 g
miltų 350 g
druskos 1 žiupsnelis
kiaušinis 1
cukraus pudros 150 g
vanilinio cukraus 1 šaukštelis
Kremui:
pieno (reiktų riebesnio) 500 ml
kiaušinio tryniai 3
kukurūzų krakmolo - aš gaminu iš bulvių krakmolo irgi tiko 50 g
cukraus 100 g
Vanilinis cukrus (Čia jau pagal skonį, nes reiktų tikros vanilės, bet aš jos Lietuvoje nerandu pirkti)
Įvairiausi vaisiai ir uogos, tik jokių konservuotų vaisių, taip pat netinka arbūzas ir melionas, nes jie vandeningi.
Paruošimas:
Krepšeliams pasigaminti reikės sviestinės tešlos:

į miltus padaryti duobutę ir sutarkuoti su burokine tarka margariną, įdėti žiupsnelį druskos ir cukraus pudros ir lengvai viską suminkyti - tiksliau padaryti tokius kaip trupinukus, tada įmušti kiaušinį ir viska suminkyti į vientisą masę. Jei reikia, įpilkite šalto vandens arba pridėkite miltų. Turi gautis tešla, nelimpanti prie rankų. Ją įvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą, kol gaminsite kremą.

Kremas:

Paimkite pieną, tik pasilikite pusę stiklinės,o likusį pastatykite virti ant silpnos ugnies. Į jį įdėkite vanilės (vanilinio cukraus).

Tada 3 kiaušinio trynius suplakti su cukrumi ir krakmolu ir įpilkite tą pieną, kurį pasilikome. Kai pienas užvirs, jį lėtai pilkite į kiaušinius ir maišykite.

Tada visą šitą masę statykite ant viryklės ir nuolatos maišykite, kad nepridegtų ir kremas pradės tirštėti. Taip ant silpnos ugnies viš maišant, reiktų palaikyti kelias minutes. Kremą būtinai ataušinkite ir uždenkite viršų maistine plėvele, kad nesudžiūtų.

Ištraukite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite. Sudėkite į mažas formeles arba į vieną didelę. Būtinai su šakute pradurkite tešlos dugną ir ant viršaus uždėkite kepimo popierių, o ant jo užpilkite žirnių ar pupų. Reikalinga tam, kad tešla nepakiltų.

Kepkite 180 C orkaitėje apie 15 min., kad švelniai paruduotų.

Ištraukite iškepusį pyragą ir palaukite, kol atvės.

Tik tuomet sudėkite į vidų kremą. Papuoškite vaisiais.

Skanaus

Tiesa, nepaminėjau, vaisius apipyliau "Dansugar" žele-cukrumi.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.