Varškės rageliai su džemu
Ingredientai:
varškės 200 g
pieno 100 ml
cukraus 50 g
kiaušinis 1
druska
vanilinis cukrus
miltų 250-300 g
sausų mielių 1 šaukštelis
džemo 200 g
margarino VILNIUS kepiniams 1 šaukštas
Paruošimas:
Pienas sumaišomas su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi ir varške. Baltymai atskiriami nuo trynių ir išplakami. Jie įmaišomi į varškės masę, o tryniai bus aptepimui. Miltai sumaišomi su mielėmis ir įmaišomi į varškės masę. Kai tešla atlimpa nuo kraštų pilamas ištirpintas margarinas ir minkoma į kamuolį. Tešla uždengiama ir paliekama padvigubėti šiltoje vietoje.

Pakilusi tešla padalinama į tris dalis, kurių kiekviena iškočiojama į apskritimą. Kiekvienas apskritimas dar padalinamas į trikampius. Ant kiekvieno trikampio platesniojo krašto dedama džemo ir susukama link kampo. O tada galai sujungiami. Rageliai dedami į kepimo formą išteptą margarinu ir aptepami kiaušinio plakiniu.

Kepama 220 C laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.

PANAŠŪS RECEPTAI