Kokosų pyragas "Braškė"
Ingredientai:
braškių 300 g
kokoso 100 g
kiaušinių baltymai 3
margarino VILNIUS kepiniams 20 g
30% grietinėlės 500 ml
cukraus 50 g
cukraus pudros 140 g
kvietinių miltų 60 g
želatinos 15 g
vanilinio cukraus 15 g
Paruošimas:
Kokosą smulkiai sumalame. Galima naudoti ir kokoso drožles.

Baltymus kartu su cukraus pudra gerai išplakame. Pirmiausiai išplakite kiaušinių baltymus ir po to įmaišykite cukraus pudrą. Viską dar kartą labai gerai išplakite iki putų konsistencijos.
Į baltymų plakinį įberkite miltų, sumaltą kokosą ir dar kartą gerai išplakite. Plakite su mikseriu, bus paprasčiau ir greičiau.

Visą šį plakinį supilkite į plačią, tačiau neaukštą kepimo formą, išteptą margarinu. Kepkite orkaitėje, nustatę labai žemą temperatūrą apie 1 valandą. Pagrindas turi paruduoti, bet jokiu būtų neperkepkite.

Kol kepama pyrago pagrindas, pasigaminkite likusius pyrago sluoksnius.

Ištirpiname želatiną pusėje puodelio vandens.
Pusę želatinos sumaišome su sutrintomis braškėmis ir vaniliniu cukrumi.Grietinėlę prieš naudojant palaikykite šaldytuve bent 20 minučių.

Grietinėlę išplakame su keliais šaukštais šalto vandens ir cukrumi. Galiausiai įmaišome ir likusią želatiną. Dar kartą viską gerai išplakame. Aš plakiau su mikseriu.

Kai pyrago pagrindas iškeps, leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros ir tik tuomet viršų ištepkite grietinėlės plakiniu. Įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite 1,5 valandos. Tuomet viršų patepkite braškių plakiniu.

Pyragą geriausia laikyti šaldytuve per naktį. Ilgai užtrunka, tačiau skonis vertas pastangų :)

Iš pyrago su formele išspaudžiau širdutes ir patiekiau lėkštėje svečiams. Visiems labai patiko :)

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.