Pyragas Zebriukas
Ingredientai:
Tešlai:
cukraus 200 g
margarino VILNIUS kepiniams 200 g
kiaušiniai 5
grietinės (15%) 500 g
miltų 300-350 g
kepimo miltelių (arba 1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos) 3 šaukšteliai
kakavos 3-4 šaukštai
Grietinėlei:
grietinėlės 400-500 g
cukraus 150 g
vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Glazūrai:
margarino VILNIUS kepiniams 100 g
pieno 5 šaukštai
cukraus 6-7 šaukštai
kakavos 5 šaukštai
Paruošimas:
Margariną labai gerai sutriname su cukrumi.

Įmaišome gerai išplaktus kiaušinius.

Sudedame grietinę ir dar kartą viską gerai išmaišome.

Suberiame miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome.

Tešlą padaliname į dvi lygias dalis. Į vieną dalį įdedame kakavos ir gerai išmaišome, kad gautųsi vientisa tešla, o kitą paliekame tokią, kokią pasigaminome.

Kepimo formą naudojau 26 cm skersmens. Ją ištepiau margarinu. Į vidurį formos įdėjau du šaukštus rudos tešlos ant viršaus uždėjau 2 šaukštus šviesios tešlos, tuomet ant viršaus vėl 2 šaukštus tamsios ir taip į indą sudėjau visą tešlą.

Pyragą kepiau 180 laipsnių orkaitėje 35 minutes.

Grietinėlę pasigaminau labai greitai. Sumaišiau visus jai skirtus produktus ir gerai išplakiau.

Iškeptą ir atvėsusį pyragą padalinau į dvi dalis. Gavosi 2 lakštai.

Apatinį laštą ištepiau grietinėle ir ant viršaus uždėjau antrąjį lakštą.

Belieka margariną ištirpinti ant ugnies, supilti pieną, cukrų, kakavą ir gerai išmaišyti, kad neliktų cukraus granulių. Turi pradėti tirštėti, tuomet nuimkite nuo ugnies.

Ištepkite pyrago viršų ir šonus glazūra.

Puošti galima kaip tik mokat ir išmanot. :) Aš puošiau paprastai: su cukraus pudra ir 2 šaukštais glazūros.

PANAŠŪS RECEPTAI