Sausainis-Keksas
Ingredientai:
margarino VILNIUS kepiniams, kambario temperatūros 200 g
cukraus 200 g
kiaušinių 4
miltų 400 g
didelių apelsinų 2
susmulkintų rozmarinų 1 šaukšto
kepimo miltelių 1 šaukštelio
Padažui:
apelsinų uogienės 2 šaukštų
apelsinų sulčių 2 šaukštų
Paruošimas:
Įkaitiname orkaitę iki 180 °C.

Nuo apelsino nulupame žievelę ir išspaudžiame sultis.

Tešlai turėtų gautis maždaug 150 ml + 2 šaukštai padažui.

Sumaišome išsijotus miltus, kepimo miltelius ir rozmarinus.

Margariną išsukame su cukrumi ir sutrinta apelsino žievele.

Įmušame po vieną kiaušinius.Suberiame pasiruošą miltų mišinį ir supilame dalį apelsinų sulčių.

Supilame tešlą į kepimo formą, pabarstytą miltais, ir kepame apie 40 minučių. Iškepusį paliekame, kad atvėstų.

Pyragą valgome su apelsinų uogiene ir sultimis. Uogienę ir sultis kartu su keliais šaukštais vandens galima ir pakaitinti.

Skanaus!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.