Napoleono užkandis
Ingredientai:
Tešlai:
margarino VILNIUS kepiniams 200 g
miltų 260 g
vandens 100 g
acto 1 šaukštas
Kremui:
pieno 1 litras
miltų 1 stiklinė
cukraus 1 nepilna stiklinė
margarino VILNIUS kepiniams 100 g
cukraus pudros 0,5 stiklinės
braškių
Paruošimas:
Tešlą ruošti:

Gerai atšaldytą margariną supjaustyti gabaliukais ir sukapoti su miltais, kad būtų kaip kruopelės. Tada sužerti į krūvelę ir iš lėto pilti vandenį sumaišytą su actu, nenustojant kapoti. Gautą tešlą atšaldyti, padalinti į 5 dalis, iškočioti ir iškept, pagal norimą formą, o likusias atraižas taip pat iškepti, jos bus panaudotos tortui apibarstyti, trupiniams.

Kremas:

miltus ir cukrų sumaišyti su šiltu pienu, kad nebūtų kruopelių ir virti ant nedideles ugnies, be perstojo maišant iki grietinės tirštumo. Atvėsinti nuolat maišant, kad nesusidarytų plutelė. Margariną ir pudrą išmaišyti iki baltumo. Po to į margarintą dėti vis po šaukštą virto kremo ir gerai išplakti.

Tuomet belieka iškeptus lakštus pertepti ir pabarstyti braškėmis. Skanaus:)

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.