Olandiškos spurgos
Ingredientai:
didelių obuolių 3
miltų 150 g
cukraus pudros 2 šaukštų
kepimo miltelių 1 šaukštelio
malto cinamono 0,5 šaukštelio
druskos 0,5 šaukštelio
pieno 250 ml
kiaušinio 1
Margarino VILNIUS kepiniams, kepimui
Paruošimas:
Sumaišykite miltus, cukraus pudrą, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.

Kitame dubenyje suplakite kiaušinius ir supilkite į pieną.

Į pieną suberiame sausus, jau sumaišytus ingredientus. Tešlą maišome, kol nebelieka gumuliukų. Tešlą turi gautis skysta.

Obuolius nulupame ir išskaptuojame šerdį t.y. sėklalizdžius. Tai padariau naudodama specialų prietaisą.

O buolius supjausčiau griežinėliais.

Obuolių griežinėlius pamirkiau tešloje ir kepiau keptuvėje ant įkaitinto margarino. Margarino turi būti daug, jis turi apsemti bent jau pusę obuolio.

PANAŠŪS RECEPTAI