Šokoladiniai sausainiai su glazūra
Ingredientai:
Tešlai:
miltų 200 g kepimo miltelių 1 šaukštelio juodojo šokolado 100 g margarino VILNIUS kepiniams 125 g cukraus 125 g druskos 1 žiupsnelis kiaušinis 1 vnt tarkuota apelsino žievelė 1 vnt Glazūrai: cukraus pudros 100 g apelsinų sulčių 1 stiklinė
Paruošimas:
Į virtuvinį kombainą sudėjau margariną ir cukrų ir išsukau iki vientisos masės. Po to įmušiau kiaušinį ir apelsino žievelę.
Išlydžiau šokoladą. Dubenyje sumaišiau miltus su kepimo milteliais ir druska. Į plakinį supyliau šokoladą, subėriau miltus ir gerai išminkiau. Suformavau tešlą į rutulį, suvyniojau jį į polietileno plėvelę (tinka ir folija) ir padėjau 2 valandoms į šaldytuvą. Tešlą iškočiojau ir su sausainių formele išspaudžiau sausainius. Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių. Sausainių viršų aptepiau glazūra. Ją pasigaminti labai lengvas ir greitas darbas: cukraus pudrą gerai išmaišiau apelsinų sultyse.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|