Šokoladiniai sausainiai su glazūra
Ingredientai:
Tešlai:
miltų 200 g
kepimo miltelių 1 šaukštelio
juodojo šokolado 100 g
margarino VILNIUS kepiniams 125 g
cukraus 125 g
druskos 1 žiupsnelis
kiaušinis 1 vnt
tarkuota apelsino žievelė 1 vnt
Glazūrai:
cukraus pudros 100 g
apelsinų sulčių 1 stiklinė
Paruošimas:
Į virtuvinį kombainą sudėjau margariną ir cukrų ir išsukau iki vientisos masės. Po to įmušiau kiaušinį ir apelsino žievelę.

Išlydžiau šokoladą.

Dubenyje sumaišiau miltus su kepimo milteliais ir druska.

Į plakinį supyliau šokoladą, subėriau miltus ir gerai išminkiau.

Suformavau tešlą į rutulį, suvyniojau jį į polietileno plėvelę (tinka ir folija) ir padėjau 2 valandoms į šaldytuvą.

Tešlą iškočiojau ir su sausainių formele išspaudžiau sausainius.

Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių.

Sausainių viršų aptepiau glazūra. Ją pasigaminti labai lengvas ir greitas darbas: cukraus pudrą gerai išmaišiau apelsinų sultyse.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.