Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vyšniomis
Ingredientai:
margarino VILNIUS kepiniams 250 g
miltų 250 g druskos 1 žiupsnelis acto 5 lašai šalto vandens 100 ml vyšnių be kauliukų 200 g cukraus pagal skonį (vyšnioms)
Paruošimas:
Šaltą margariną supjaustome plonai ir dedame į 50 g miltų. Trumpai paminkome. Suformuojame keturkampį, suvyniojame į pergamentinį popierių ir paliekame šaltai.
Likusius miltus persijojame ant stalo ar lentos. Kauburėlio viduryje padarome įdubimą ir į jį suberiame druską, supilame actą bei vandenį. Viską sumaišome ir minkome, kol tešla lengvai atsiskiria nuo pagrindo. Tešla gaunasi vidutinio kietumo. Iš šios tešlos suformuojame 3-4 cm storio lakštą. Ant vieno šio lakšto krašto sudedame suminkytą margariną (kurį laikėme šaltai) ir užlenkiame kitą tešlos kraštą. Tešlą, per daug nespaudžiant, iškočiojame į 1 cm storio pailgą sluoksnį. Kočioti reikia nuo vidurio kraštų link. Galus užlenkite ir lakštą sulankstykite į keturis sluoksnius. (Galus sulenkite link vidurio ir po to dar kartą viską perlenkite). Tešlą laikykite 30 min. šaltai. Vėliau šį procesą kartoti dar bent 2 kartus. Iškočiotą tešlą supjaustome pailgais keturkampiais. Ant kiekvieno keturkampio dedame vyšnių ir susukame arba tiesiog užlenkiame tešlą ir užspaudžiame kraštus. Kepame pyragėlius 170 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|