Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vyšniomis
Ingredientai:
margarino VILNIUS kepiniams 250 g
miltų 250 g
druskos 1 žiupsnelis
acto 5 lašai
šalto vandens 100 ml
vyšnių be kauliukų 200 g
cukraus pagal skonį (vyšnioms)
Paruošimas:
Šaltą margariną supjaustome plonai ir dedame į 50 g miltų. Trumpai paminkome. Suformuojame keturkampį, suvyniojame į pergamentinį popierių ir paliekame šaltai.

Likusius miltus persijojame ant stalo ar lentos. Kauburėlio viduryje padarome įdubimą ir į jį suberiame druską, supilame actą bei vandenį. Viską sumaišome ir minkome, kol tešla lengvai atsiskiria nuo pagrindo. Tešla gaunasi vidutinio kietumo.

Iš šios tešlos suformuojame 3-4 cm storio lakštą. Ant vieno šio lakšto krašto sudedame suminkytą margariną (kurį laikėme šaltai) ir užlenkiame kitą tešlos kraštą.

Tešlą, per daug nespaudžiant, iškočiojame į 1 cm storio pailgą sluoksnį. Kočioti reikia nuo vidurio kraštų link.

Galus užlenkite ir lakštą sulankstykite į keturis sluoksnius. (Galus sulenkite link vidurio ir po to dar kartą viską perlenkite). Tešlą laikykite 30 min. šaltai. Vėliau šį procesą kartoti dar bent 2 kartus.

Iškočiotą tešlą supjaustome pailgais keturkampiais.

Ant kiekvieno keturkampio dedame vyšnių ir susukame arba tiesiog užlenkiame tešlą ir užspaudžiame kraštus.

Kepame pyragėlius 170 laipsnių orkaitėje apie 20 min.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.