Ausytės
Ingredientai:
išrūgų arba pasukų 0.5 l
kiaušiniai 2 vnt
stiklinės cukraus 0.5 stiklinės
margarino VILNIUS kepiniams 50 g
kepimo miltelių 0.5 šaukštelio
miltai, kiek jums reikia minkant tešlą. Tešla nebus labai kieta.
cukraus pudros (pabarstymui)
augalinis aliejus (kepimui)
Paruošimas:
Kiaušinius išsukame su cukrumi ir ištirpintu margarinu. Supilame pasukas, beriame miltus, kepimo miltelius ir gerai išminkome.

Tešlą iškočiojame plonai. Supjaustome į stačiakampius. Kiekvieno stačiakampio viduryje padarome skylę, (apie 1 cm ilgio). Per skylę ištraukiame vieną tešlos pusę. Tai pakartojame ir su likusiais tešlos stačiakampiais.

Kepame aliejuje, kol gražiai pagelsta. Aliejus turi apsemti pyragėlius.

Iškeptus pyragėlius dar karštus sudedame ant popierinių rankšluostėlių. Pabarstome cukraus pudra.

Skanaus

PANAŠŪS RECEPTAI