Aguonų vyniotinis
Ingredientai:
Tešlai:
miltų 1 kg
sausų mielių 2 pakeliai
pieno 200 g
kiaušiniai 3 vnt
margarino VILNIUS kepiniams 100 g
cukraus 3 šaukštai
druskos 0.5 mažo šaukštelio
Įdarui:
aguonų 500 g
margarino VILNIUS kepiniams 100 g
medaus 100 g
cukraus 10 šaukštų
Aptepimui:
kiaušinis 1 vnt
pieno 1 stiklinė
Paruošimas:
Išplakite kiaušinius su cukrumi, druska bei suminkštintu margarinu.

Supilkite pieną ir mieles, gerai išmaišykite.

Į šią masę suberkite miltus ir išminkykite tešlą.

Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.

Aguonas iš vakaro turite užmerkti vandenyje. Išbrinkusias aguonas sumalkite smulkia mėsmale.

Margariną ištirpinkite, suberkite cukrų ir medų. Maišykite, kol ištirps cukrus. Galite įpilti šiek tiek pieno.

Aguonas užpilkite margarino mišiniu ir gerai išmaišykite.

Gerai iškočiotą tešlą ištepkite aguonų mišiniu ir susukite.

Pyragą ištepkite išplaktu kiaušiniu.

Kepkite pyragą orkaitėje, nustatę 180 laipsnių temperatūrą, apie 40 min.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.