Vokiškas pyragas su varške
Ingredientai:
Pagrindui:
vanilinių sausainių 250 g
margarino VILNIUS kepiniams 50 g
pieno arba vandens 75 ml
šokolado 50 g
cukraus 2 šaukštai
Antram sluoksniui:
kiaušiniai 5-6 vnt.
neriebios varškės 360 g
cukraus 150 g
grietinės (20 %) 400 g
krakmolo 4 šaukštai
kepimo miltelių 1 a.š.
tarkuotos citrinos žievelės 1,5 a.š.
citrinos sulčių 1,5 šaukštai
vanilė (pasirinktinai)
cukraus pudra papuošimui
Paruošimas:
Sumalame sausainius, sumaišome su ištirpintu margarinu ir įdedame į formą, kad sukietėtų. Cukrų ir šokoladą ištirpiname vandenyje arba piene, užpilame ant sausainių ir margarino masės, bei paliekame šaldytuve apie 30 min.

Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakame iki standžių putų. Varškę, kiaušinių trynius, cukrų, grietinę, krakmolą ir kepimo miltelius gerai sumaišome. Supilame vanilę, citrinos žieveles ir sultis, kiaušinių baltymus bei švelniai viską išmaišome.

Paruoštą masę supilame į formą ant sukietėjusių sausainių ir kepame 180 laipsnių temperatūroje, 45 min. Jei reikia pakepame ilgiau. Iškeptą pyragą apibarstome cukraus pudra.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.