Česnakinės bandelės
Ingredientai:
Tešlai:
kvietinių miltų 400 g
cukraus pudros 10 g
druskos 1,5 šaukštelio
sausaų mielių 4 g
pieno 260 g
margarino VILNIAUS kepiniams 30 g
Aptepimui:
kiaušinis 1 vnt.
pieno 1 šaukštas
Užpilui:
margarino VILNIAUS kepiniams 60 g
česnako 6 skiltelės
džiovintų arba šviežių petražolių 2 a.š
Paruošimas:
Visus tešlai skirtu ingredientus sumaišykite su plakikliu arba rankiniu būdų. Tešlą palikite padvidubėti valandai su puse ar ilgiau.

Tešlą padalinkite į 12 dalių (dalinkite pagal savo nuožiūrą, priklausomai kokio dydžio norite). Kiekvieną gabaliuką suformuokite į bandelę, jas dėkite ant kepimo formos ir palikite vėl pakilti 30 minučių.
Sumaišykite užpilo sudedamąsias dalis.

Bandeles aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu, aštriu peiliu įpjaukite keliose vietose ir į padarytas duobeles įdėkite įdaro.

Kepkite 180 º C temperatūroje apie 15 minučių. Patiekite šiltas.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.