Česnakinės bandelės
Ingredientai:
Tešlai:
kvietinių miltų 400 g
cukraus pudros 10 g
druskos 1,5 šaukštelio
sausaų mielių 4 g
pieno 260 g
margarino VILNIAUS kepiniams 30 g
Aptepimui:
kiaušinis 1 vnt.
pieno 1 šaukštas
Užpilui:
margarino VILNIAUS kepiniams 60 g
česnako 6 skiltelės
džiovintų arba šviežių petražolių 2 a.š
Paruošimas:
Visus tešlai skirtu ingredientus sumaišykite su plakikliu arba rankiniu būdų. Tešlą palikite padvidubėti valandai su puse ar ilgiau.

Tešlą padalinkite į 12 dalių (dalinkite pagal savo nuožiūrą, priklausomai kokio dydžio norite). Kiekvieną gabaliuką suformuokite į bandelę, jas dėkite ant kepimo formos ir palikite vėl pakilti 30 minučių.
Sumaišykite užpilo sudedamąsias dalis.

Bandeles aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu, aštriu peiliu įpjaukite keliose vietose ir į padarytas duobeles įdėkite įdaro.

Kepkite 180 º C temperatūroje apie 15 minučių. Patiekite šiltas.

PANAŠŪS RECEPTAI