Bandelės su razinomis
Ingredientai:
kvietinių miltų 150 g
rupių miltų 150 g
kiaušinio trynys 1 vnt.
kiaušinis 1 vnt.
pieno 125 ml
cukraus 100 g
margarino VILNIUS kepiniams 3 šaukštai
mielių 10 g
razinų 50 g
druskos Žiupsnelis
Natūralus jogurtas
Paruošimas:
Mieles ištirpiname šiltame piene kartu su šiek tiek cukraus ir miltų. Paliekame pakilti.

Miltus persijojame ir sumaišome su druska. Padarome duobutę, į kurią mušame kiaušinį ir dar trynį, beriame cukrų ir išmaišome, taip pat supilame mielių mišinį. Minkome tešlą. Dedame ištirpintą margariną ir vėl maišome, kol jis susigers į tešlą. Apibarstome miltais, uždengiame politieleno plėvele ir paliekame padvigubėti.

Tešlą perminkome ir sumaišome su išmirkintomis ir nusausintomis razinomis. Tada vėl paliekame padvigubėti.

Kai tešla buvo kildinta du kartu, ją daliname į dalis, dalių skaičius priklauso nuo norimo bandelių dydžio. Formuojame bandeles ir jas dedame į kepimo formą. Dar paliekame pakilti 10 minučių.

Bandeles aptepame natūraliu jogurtu, apibarstome su šiek tiek cukraus ir kepame 30 minučių 180 C laipsnių temperatūroje.

PANAŠŪS RECEPTAI