Dvigubos bandelės
Ingredientai:
Pirmajai tešlai:
pieno 85 ml
mielių 20 g
kiaušinis 1 vnt.
miltų 360 g
Antrajai tešlai:
cukraus 100 g
druskos 1 šaukštelis
kiaušiniai 4 vnt.
miltų 200 g
margarino VILNIUS kepiniams 170 g
Paruošimas:
Mieles ištirpinkite šiltame piene. Pridėkite kiaušinius ir 180 g miltų. Tešlą gerai minkykite apie 4 - 5 minutes ir apibarstykite likusiais 180 g miltų. Uždenkite ir palikite kilti 40 minučių. Dalis miltų susigers, tada suminkykite su likusiais miltais tešlą.

Gaminkite antrąją dalį. Iš visų ingredientų suminkykite elastingą tešlą. Pastaba: margarinas turėtų būti įmaišytas paskutinis. Tešlą palikite 2 valandoms šiltoje vietoje.

Abi tešlas padaliname į lygias dalis. Iš pirmosios formuojame bandelę, o antrąją iškočiojame į juostelę ir ja apvyniojame pirmąją bandelę. Taip padarytas bandeles dedame į kepimo formą, aptepame natūraliu jogurtu ar pienu.

Kepkite orkaitėje 180 C temperatūroje 20 - 30 minučių.

PANAŠŪS RECEPTAI