Batonas su riešutų įdaru
Ingredientai:
Tešlai:
miltų 250 g
kiaušiniai 2 vnt
balto vyno 1 puodelis
margarino VILNIUS kepiniams 150 g
Apelsino žievelės cukruje
Įdarui:
medaus 300 g
smulkintų riešutų 300 g
anyžių 2 šaukštelių
Muskatas
Cinamonas
Pipirai
Džiūvėsėliai
Paruošimas:
Iš tešlai skirtų ingredientų užminkome tešlą, kuri neliptų prie rankų. Patarimas: iš pradžių pilkite pusė stiklinės vyno, o po to pilkite po truputį. Tešlą paliekame šaltoje vietoje ir pereiname prie įdaro.

Riešutus susismulkiname ir sumaišome su medumi, anyžiais ir kitais prieskoniais. Dedame kaitinti virš mažos ugnies, kaitiname, kol masė paruduoja. Tada atvėsiname ir jei masė per skysta dedame džiūvėsėlių.

Tešlą iškočiojame, dedame įdarą ir susukame į ritinį, kurį sulipdome su jogurtu. Dedame ant kepimo formos ir aptepame kiaušinio tryniu.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros, apie 20 - 30 minučių.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.