Aguonų pyragėliai su persikais
Ingredientai:
Raugui:
šilto pieno 300 ml
cukraus 2 šaukštų
miltų 200 g
sausų mielių 11 g
Tešlai:
kiaušinių trynių 3 vnt.
vanilinio cukraus 10 g
cukraus 2-3 šaukštų
druskos 1 žiupsnelio
margarino VILNIUS kepiniams 50 g
aguonų 3 šaukštų
miltų 400 g
Aptepimui:
kiaušinio 1 vnt.
Įdarui:
persikų džemo 1,5 stiklinės
Paruošimas:
Raugui skirtus produktus išmaišykite, uždenkite ir palikite 20 minučių šiltoje vietoje.

Tešlą minkome kaip įprastai, nepamirškite raugo, o pačioje pabaigoje beriame miltus.

Kai išminkysite tešlą, palikite šiltai 1 valandai.

Tešlą iškočiokite ir supjaustykite į trikampėlius. Ant plačiojo krašto dėkite persikų džemo ir susukite ar sulankstykite pyragėlius. Čia jau jūsų fantazijai.

Pyragėlius, preiš kepant, reikėtų ištepti kiaušinio plakiniu.

Pyragėliai iškeps po 20 minučių, jei kepsite 180 laipsnių orkaitėje.

Skanaus!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.