Morkų duonelė
Ingredientai:
morkos 2 vnt.
kiaušinis 1 vnt.
margarino VILNIUS kepiniams 60 g
druskos 0,5 šaukštelio
cukraus 2-2,5 šaukštai
miltų 350 g
sausų mielių 4 g
vanilinio cukraus 2 g
aguonų, pabarstymui 1 saujelė
Paruošimas:
Sutryniau morkas su blenderiu.

Į morkas sudėjau margariną, subėriau druską, cukrų, vanilinį cukrų, įmušiau kiaušinį, subėriau miltus, sausas mieles ir išminkiau tešlą. Ją uždengiau servetėle ir palikau 1 valandai šiltoje vietoje.

Tešlą dar kartą išminkiau ir suformavau nedidelius rutuliukus. Juos sudėjau ant kepimo skardos, aptepiau ištirpintu margarinu, pabarsčiau aguonomis. Viršų įkirpau su žirklėmis.

Kepiau duonelę 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

PANAŠŪS RECEPTAI