Rabarbarų pyragas
Ingredientai:
Tešlai:
miltų 250 g
jogurto arba pasukų 250 g
vanilinio cukraus 1 pakelis
kiaušiniai 2 vnt
cukraus 140 g
kepimo miltelių 10 g
Įdarui:
rabarbarai 2 vnt
cukraus 2 šaukštai
Užpilui:
grietinėlės 60 - 70 ml
margarino VILNIUS kepiniams 20 g
Paruošimas:
Nuvalome viršutinį rabarbaro sluoksnį, supjaustome 1 cm storio griežinėliais ir sumaišome su šaukštu cukraus.

Suplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltos masės. Supilame, jogurtą, miltus, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišome. Supilame tešlą į kepimo formą, o ant viršaus uždedame rabarbarų gabaliukus.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje, 35 min.

Supjaustome migdolus lakštais ir sumaišome su šaukštu cukraus. Po 20 min. ištraukiam kepantį pyragą, apibarstome migdolais ir kišame dar 15 min.

Grietinėlę ir margariną pakaitiname, bet neužviriname. Viską tolygiai supilame ant iškepusio pyrago.

Skanaus.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.