Rabarbarai tešloje
Ingredientai:
Tešlai:
margarino VILNIUS kepiniams 80 g
miltų 150 g
kiaušinis 1 vnt
cukraus 1-2 šaukštai
druskos 1 žiupsnelis
vandens 2 šaukštai
Įdarui:
rabarbarų 3 vnt
Apvoliojimui:
rudojo cukraus (gali būti paprastas) 5 šaukštai
cinamono 2 kaupini šaukštai
Paruošimas:
Kiaušinio trynį išsukame su cukrumi. Įmaišome druską, pilame vandens,suberiame miltus, supjaustytą kubeliais margariną. Greitai sumaišome ir suformuojame kamuolio formos. Tešlą paliekame šaldytuve 20-30 minučių.

Nulupame rabarbarus ir supjaustome maždaug 7 cm ilgio atkarpėlėmis.

Tešlą iškočiojame. Susipjaustome išilgomis juostelėmis ir susukame kiekvieną rabarbaro stiebelį į tešlą.

Gautus pyragėlius ištepame išplaktu kiaušinio baltymu ir pavoliojame cinamone ir cukruje.

Kepiau 170 laipsnių orkaitėje iki 15 minučių.

PANAŠŪS RECEPTAI