Persikų tortas
Ingredientai:
Biskvitui:
kvietinių miltų 50 g
bulvių krakmolo 50 g
smulkaus cukraus 150 g
kiaušiniai 2 vnt
margarino VILNIUS kepiniams 50 g
Kremui:
jogurto 400 g
30% grietinėlės 200 ml
želatinos 30 g
persikų 450 g
Žele sluoksniui:
apelsinų sulčių 400 ml
želatinos 20 g
Paruošimas:
Biskvitas:

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir ištirpintu margarinu. Suberkite miltus, krakmolą, vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Jei tešla per kieta, įpilkite šiek tiek pieno.
Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą. Kepimo formą naudokite tą, kurios nusiima dugnas ir šonai.

Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 20-30 minučių.

Kremas:

Ištirpinkite želatiną (su keliais šaukštais vandens). Į ją supilkite jogurtą, grietinėlę. Gerai išplakite su mikseriu. Suberkite persikus, permaišykite dar kartą, tik jau su šaukštu. (Persikus nulupkite, išimkite kauliukus ir supjaustykite kubeliais).

Kremą supilkite ant iškepto biskvito. Palikite šaldytuve bent 3 valandoms.

Žele sluoksnis:

Apelsinų sultyse ištirpinkite želatiną. Gerai išmaišykite.
Ant sustengusio kremo sluoksnio užpilkite žele sluoksnį. Tortą laikykite šaldytuve per naktį.

Jei mėgstate saldžiau galite tiek į kremą, tiek į žele sluoksnį dėti cukraus.

Skanaus

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.