Lietiniai blynai su mandarinais
Ingredientai:
Blynų tešlai:
pieno 400 ml
cukraus 50 g
druskos 1 žiupsnelis
kvietinių miltų 250 g
kiaušiniai 3 vnt
margarino VILNIUS kepiniams 50 g
Padažas:
mandarinų likerio 40 ml
mandarinai 3 vnt
margarino VILNIUS kepiniams 80 g
Paruošimas:
Tešla:

Kiaušinius išplakame su pienu, cukrumi, druska ir ištirpintu margarinu. Suberiame miltus ir gerai išmaišome tešlą. Kepame blynus. Į keptuvę aliejaus pilti nereikia, nes į tešlą dėjome margarino. Jei keptuvė gera, nesubraižytu paviršiumi, blynai tikrai nelips. :)

Padažui:

Gerai nuplaukite mandarinus. Galite net pamirkyti kelias minutes vandenyje su soda.

Nulupkite mandarinus. Dviejų mandarinų žieveles labai smulkiai sutarkuokite.

Išspauskite iš visų trijų mandarinų sultis. Turėtų gautis stiklinė. Jei mandarinai maži, tuomet prireiks daugiau. Sulčių turi gautis viena stiklinė apie 100-120 ml.

Puode ištirpiname margariną, supilame mandarinų žieveles ir nuolat maišant pakaitiname 3 minutes. Supilame mandarinų sultis ir mandarinų likerį, gerai išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.

Blynus patiekite su padažu. Skanaus :)

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.