Saldi bulka iš dalių
Ingredientai:
Tešlai:
miltų 450 g
šviežių mielių 20 g
druskos 1 šaukštelis
cukraus 2 šaukštai
Vanilės
vandens 150 g
pieno 100 g
kiaušinių 1,5 vnt
Įdarui:
miltų 2 šaukštai
margarino VILNIUS kepiniams 130 g
cukraus 60 g
Apibarstimui:
aliejaus 20 g
cukraus 1 šaukštas
miltų 2 šaukštai
kiaušinio 0,5 vnt
Paruošimas:
Mieles ištirpinti su šiltu vandeniu. Sumaišyti su druska, cukrumi, vanile, kiaušiniais ir, palaipsniui beriant, sijotais miltais. Tešlą minkyti, kol gausite minkštą, šiek tiek lipnią tešlą. Palikti kilti 4 - 5 valandas pastovėti, tris kartus perminkant.

Ištirpinkite margariną, bet palikite pravėsti. Padalinkite į dvi lygias dalis. Tešlą taip pat padalinkite į dvi dalis. Abi dalis iškočiokite ir apipilkite margarinu ir apibarstykite cukrumi bei miltais. Sulenkite pusiau ir supjaustykite į gabaliukus. Juos sudėkite vieną šalia kito į kepimo formą išteptą margarinu.

Sumaišykite aliejų, cukrų ir miltus, turi gautis trupinukai, kuriais apibarstykie kiaušiniu išteptą tešlą. Kepkite 15 minučių, įkaitintoje orkaitėje.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.