Saldi bulka iš dalių
Ingredientai:
Tešlai:
miltų 450 g šviežių mielių 20 g druskos 1 šaukštelis cukraus 2 šaukštai Vanilės vandens 150 g pieno 100 g kiaušinių 1,5 vnt Įdarui: miltų 2 šaukštai margarino VILNIUS kepiniams 130 g cukraus 60 g Apibarstimui: aliejaus 20 g cukraus 1 šaukštas miltų 2 šaukštai kiaušinio 0,5 vnt
Paruošimas:
Mieles ištirpinti su šiltu vandeniu. Sumaišyti su druska, cukrumi, vanile, kiaušiniais ir, palaipsniui beriant, sijotais miltais. Tešlą minkyti, kol gausite minkštą, šiek tiek lipnią tešlą. Palikti kilti 4 - 5 valandas pastovėti, tris kartus perminkant.
Ištirpinkite margariną, bet palikite pravėsti. Padalinkite į dvi lygias dalis. Tešlą taip pat padalinkite į dvi dalis. Abi dalis iškočiokite ir apipilkite margarinu ir apibarstykite cukrumi bei miltais. Sulenkite pusiau ir supjaustykite į gabaliukus. Juos sudėkite vieną šalia kito į kepimo formą išteptą margarinu. Sumaišykite aliejų, cukrų ir miltus, turi gautis trupinukai, kuriais apibarstykie kiaušiniu išteptą tešlą. Kepkite 15 minučių, įkaitintoje orkaitėje.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|