Saldi bulka iš dalių
Ingredientai:
Tešlai:
miltų 450 g
šviežių mielių 20 g
druskos 1 šaukštelis
cukraus 2 šaukštai
Vanilės
vandens 150 g
pieno 100 g
kiaušinių 1,5 vnt
Įdarui:
miltų 2 šaukštai
margarino VILNIUS kepiniams 130 g
cukraus 60 g
Apibarstimui:
aliejaus 20 g
cukraus 1 šaukštas
miltų 2 šaukštai
kiaušinio 0,5 vnt
Paruošimas:
Mieles ištirpinti su šiltu vandeniu. Sumaišyti su druska, cukrumi, vanile, kiaušiniais ir, palaipsniui beriant, sijotais miltais. Tešlą minkyti, kol gausite minkštą, šiek tiek lipnią tešlą. Palikti kilti 4 - 5 valandas pastovėti, tris kartus perminkant.

Ištirpinkite margariną, bet palikite pravėsti. Padalinkite į dvi lygias dalis. Tešlą taip pat padalinkite į dvi dalis. Abi dalis iškočiokite ir apipilkite margarinu ir apibarstykite cukrumi bei miltais. Sulenkite pusiau ir supjaustykite į gabaliukus. Juos sudėkite vieną šalia kito į kepimo formą išteptą margarinu.

Sumaišykite aliejų, cukrų ir miltus, turi gautis trupinukai, kuriais apibarstykie kiaušiniu išteptą tešlą. Kepkite 15 minučių, įkaitintoje orkaitėje.

PANAŠŪS RECEPTAI