Bulka pasaga
Ingredientai:
miltų 2,5 stiklinės
sausų mielių 1 valgomasis šaukštas pieno 0,5 stiklinės cukraus 4 šaukštai margarino VILNIUS kepiniams 100 g Druska kiaušinių tryniai 3 vnt Cukruoti vaisiai, razinos, žievelės ar kita
Paruošimas:
Mielės išmaišomos su šiltu pienu. Dedama šaukštas cukraus ir 2 šaukštai miltų, išmaišoma ir paliekama pastovėti 15 minučių.
Sudedama likęs cukrus, ištirpintas margarinas, druska bei vaisiai, razinos ar žievelės. Viskas gerai išmaišoma ir sudedama palaipsniui išsijoti miltai. Minkoma tešla, jei limpa prie rankų, jas išsitepkite aliejumi. Tešla paliekama padvigubėti apie 1 valandą laiko. Formuojama norimo dydžio bulka, aptepama kiaušinio plakiniu ir apibarstoma cukrumi. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki ko taps auksinės rudos spalvos.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|