Pyragas vulkanas
Ingredientai:
Tešlai:
sausų mielių 1 pakelis
druskos 1 šaukštelis
margarino VILNIUS kepiniams 2 šaukštai
medaus 1 šaukštas
vandens 200 ml
miltų 2,5 stiklinės
Įdarui:
margarino VILNIUS kepiniams 60 - 70 g
česnakas
šviežios prieskoninės žolelės
druska
Paruošimas:
Mielės ištirpinamos šiltame vandenyje, pridedama medaus ir paliekama šiltoje vietoje 10 minučių.

Miltai persijojami, sumaišomi su mielėmis, pridedama druskos ir margarino, minkoma tešla. Gerai išminkyta tešla aptepama aliejumi, dedama į foliją ir paliekama 30 minučių pakilti.

Tešla padalinama į gabaliukus, jie dedami į riebalais išteptą kepimo formą, vienas šalia kito. Paliekama dar 30 minučių kilti.

Česnakas susmulkinamas ir sumaišomas su smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, įberiama druskos ir užpilama tirpintu, atvėsintu margarinu. Šis mišinys paliekamas šaldytuve.

Kai tešla pakilusi, kiekviename gabaliuke tešlos daroma duobutė, į kurią dedama įdaro.

Kepama 225 C laipsnių temperatūroje 15 - 20 minučių.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.