Baronkos
Ingredientai:
miltų 550 g
sausų mielių 8 g
druskos 1 šaukštelis
margarino VILNIUS kepiniams 70 g
cukraus 0,5 šaukštai
kiaušiniai 2 vnt
sezamo sėklų ir aguonų 20 g
aliejaus 100 ml
pieno 1 stiklinė
Paruošimas:
Mielės ištirpinamos su šiltu pienu, sumaišoma su cukrumi ir šiek tiek miltų. Paliekama pastovėti, o tada dedama druskos, margarino ir likusius miltus. Gerai suminkoma tešlą, kuri turi būti minkšta. Paliekama pakilti 30 minučių kambario temperatūroje.

Tešla dalinama į gabaliukus, kurie iškočiojami į juostas. Juostos susukamos ir sujungiamos, padarant ratą. Taip padarytas baronkas paliekame dar 30 minučių, kepimo formoje išteptoje riebalais.

Baronkos aptepamos kiaušinio plakiniu ir apibarstoma norimais priedais, mano atveju sezamais ir aguonomis.

Kepama 20 - 25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.