Bandelės "Rageliai"
Ingredientai:
Tešlai:
pieno 200 g
kiaušiniai 3 vnt
cukrus 200 g
margarino VILNIUS kepiniams 150 g
sausų mielių 10 g
miltų 450 - 500 g
Įdarui:
Riešutai, obuoliai, aguonos ir cukrus
Paruošimas:
Mielės ištirpinamos su šiltu pienu bei šaukštu cukraus, 150 g miltų. Šiek tiek paliekame pastovėti ir tada minkydami mušame kiaušinius, ištirpintą margariną, galiausiai 300 - 350 miltų. Gerai išminkoma tešla paliekama padvigubėti, tuo tarpu darome įdarą.

Riešutai susmulkinami arba sumalami, sumaišomi su cukrumi ir aguonomis.

Obuoliai išverdami ir supjaustomi kubeliais, sumaišomi su cukrumi.

Tešla iškočiojama ir padalinama į norimo dydžio gabaliukus. Į kiekvieno gabaliuko vidurį dedama įdaro ir suvyniojama, kraštai turi būti gerai suspausti, kad neišbėgtų įdaras.

Kepama 20 - 25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.