Spurgos su varške ir bananais
Ingredientai:
Tešlai:
pieno 300 g
sausų mielių 1 pakelis
cukraus 3 šaukštai
margarino VILNIUS kepiniams 50 g
kiaušinis 1 vnt
šaukštelis druskos 1 šaukštelis
miltų 500 g
aliejaus kepimui 1 l
Pirmajam įdarui:
varškės 150 g
kiaušinio trynys 1 vnt
Krapai
Druska
Antrajam įdarui:
Bananai
Cinamonas
Paruošimas:
Iš tešlai skirtų ingredientų pasidarome minkštą, nelipnią tešlą, kurią paliekame padvigubėti.

Tešlą padaliname į keletą didesnių gabalų, kuriuos iškočiojame į ritinį ir supjaustome į mažesnius gabaliukus. Iš dviejų gabaliukų daromespurgą taip: pirmiausia padarome iš pirmojo gabaliuko apskritimą, į jo centrą dedame įdaro ir dedame iškočiotą kitą apskritimą. Stiklinės pagalba išspaudžiame spurgą. Taip darome su visais gabaliukais.

Pagamintas spurgas kepame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Iškepusias dedame ant vienkartinio rankšluostuko, sugerti aliejaus perteklių.

Apibarstome cukraus pudra. Skanaus.

PANAŠŪS RECEPTAI