Tortas "Medutis"
Ingredientai:
Tešlai:
margarino VILNIUS kepiniams 50 g
miltų 3 šaukštai
kakavos 2 šaukštai
medaus 2 šaukštai
cukraus 1 šaukštai
sodos 1 šaukštai
kiaušinis 1 vnt
pieno 6 šaukštai
Kremui:
margarino VILNIUS kepiniams 300 g
cukraus pudros 1,5 stiklinės
citrina 1 vnt
pieno 0,5 l
kiaušiniai 2 vnt
miltų 2 šaukštai
Paruošimas:
Sumaišykite 3 šaukštus miltų, 2 šaukštus kakavos ir 1 šaukštelį sodos.

Kitame dubenėlyje sumaišykite 6 šaukštus pieno, 2 šaukštai medaus, šaukštą cukraus, 1 kiaušinį ir 50 g margarino. Šią masę dėkite ant garų vonelės ir virinkite, kol ištirps cukrus, nepamirškite maišyti. Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite, bet masė dar turi būti šilta.

Į tešlą suberiame miltų mišinį ir minkome tešlą. Ją padaliname į 10 - 11 dalių, iškočiojame plonai iš iškepame.

Pasiruoškite kremą. Sumaišykite 0,5 litro pieno, 2 kiaušinius, 2 šaukštus miltų. Įdėkite į vandens vonią ir, pastoviai maišydami, virkite, kol mišinys pradės tirštėti. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

300 g margarino ištrinkite su cukraus pudra. Pridėkite tarkuotų citrinų žievelių ir vėl išmaišykite. Sumaišykite šią masę su vonelėje ištirpinta mase.

Taigi imkite tešlos lakštą dėkite kremo ir taip sluoksniuokite, kol gausite pyragą. Kraštus gražiai apipjaustykite, užlyginkite kremu ir papuoškite.

Skanaus

PANAŠŪS RECEPTAI