Citrinų pyragas
Ingredientai:
Trupiniams:
miltų 1,75 stiklinės cukraus 0,75 stiklinės margarino VILNIUS kepiniams 170 g Tešlai: citrinos 3 vnt miltų 2 stiklinės kepimo miltelių 10 g druskos 1 šaukštelis margarino VILNIUS kepiniams 110 g cukraus 1 stiklinė kiaušiniai 2 vnt vanilinas grietinės 1 stiklinė
Paruošimas:
Pasigaminame trupinius: miltus sumaišome su cukrumi ir tada dedame margariną, maišome su rankomis, iki kol gauname trupinius. Juos dedame į šaldytuvą.
Nutarkuojame citrinų žieveles, mums reikės 3 šaukštų. Tada citriną supjaustome plonomis riekelėmis ir apipilame virintu vandeniu. Kai šiek tiek apstovi, jas nusausiname. Margariną išsukame su cukrumi, vanile ir kiaušiniais. Pridedame grietinės, druskos ir kepimo miltelių su miltais. Išmaišome iki vientisos masės, kurios dalį supilame į kepimo formą išteptą riebalais. Tada dedame citrinų sluoksnį ir vėl pilame tešlos. Tada užberiama tešlos trupinių. Kepame 55 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|