Citrinų pyragas
Ingredientai:
Trupiniams:
miltų 1,75 stiklinės
cukraus 0,75 stiklinės
margarino VILNIUS kepiniams 170 g
Tešlai:
citrinos 3 vnt
miltų 2 stiklinės
kepimo miltelių 10 g
druskos 1 šaukštelis
margarino VILNIUS kepiniams 110 g
cukraus 1 stiklinė
kiaušiniai 2 vnt
vanilinas
grietinės 1 stiklinė
Paruošimas:
Pasigaminame trupinius: miltus sumaišome su cukrumi ir tada dedame margariną, maišome su rankomis, iki kol gauname trupinius. Juos dedame į šaldytuvą.

Nutarkuojame citrinų žieveles, mums reikės 3 šaukštų. Tada citriną supjaustome plonomis riekelėmis ir apipilame virintu vandeniu. Kai šiek tiek apstovi, jas nusausiname.

Margariną išsukame su cukrumi, vanile ir kiaušiniais. Pridedame grietinės, druskos ir kepimo miltelių su miltais. Išmaišome iki vientisos masės, kurios dalį supilame į kepimo formą išteptą riebalais. Tada dedame citrinų sluoksnį ir vėl pilame tešlos. Tada užberiama tešlos trupinių.

Kepame 55 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.