Sausainiai "Riešutinės akys"
Ingredientai:
margarino VILNIUS kepiniams 110 g
cukraus 50 g
kiaušinis 1 vnt
vanilė
miltų 130 g
druskos 1 žiupsnelis
riešutų 100 g
uogienės 10 šaukštelių
Paruošimas:
Riešutus berkite ant kepimo formos ištiestos kepimo popieriumi ir pakepinkite 180 C laipsnių orkaitėje apie 8 - 10 minučių. Kai šiek tiek pakepa, riešutus susmulkiname.

Margariną išsukite su cukrumi (maišoma apie 3 minutes). Dėkite kiaušinio trynį ir kelis lašus vanilės, išmaišykite. Miltus sumaišykite su druska ir suberkite į margarino masę. Gerai išmaišykite tešlą ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Išplakite baltymus. Iš tešlos formuokite mažus rutuliukus, juos merkite į baltymų plakinį, tada apvoliokite riešutuose ir dėkite ant kepimo formos. Šiek tiek įspauskite į dėkite truputį uogienės.

Kepkite 170 C laipsnių orkaitėje apie 12 - 15 minučių.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.