Pyragas su rūgštynėmis
Ingredientai:
Tešlai:
pieno 250 ml
sausų mielių 2 šaukšteliai
cukraus 80 g
druskos 0,3 šaukštelis
margarino VILNIUS kepiniams 100 g
kiaušinis 1 vnt.
citrinos žievelės 1 šaukštelis
miltų 500 g
Įdarui:
šviežių rūgštynių 350 g
cukraus 2 šaukštai
vanilinio cukraus 1 šaukštelis
Paruošimas:
Mielės ištirpinamos su šiltu pienu bei cukrumi. Supilamas tirpinas margarinas, įmušamas kiaušinis, beriama druskos, citrinų žievelės bei miltai. Minkoma tešla, tokia, kuri neliptų prie rankų. Paliekama šiltoje vietoje padvigubėti.

Rūgštynes nuplauname, nusausiname ir susmulkiname.

Kai tešla pakilusi, ją perminkome. Padaliname į dvi dalis, kurių viena šiek tiek didesnė, iškočiojame ir dedame į kepimo formą, išteptą riebalais. Dedame rūgštynes ir apibarstome cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Iškočiojame kitą tešlos dalį ir dedame ant pyrago, šonus užlankstome. Viršų šiek tiek įpjaustome, kad išeitų garai ir aptepame kiaušinio plakiniu. Paliekame pastovėti 10 - 15 minučių.

Kepame 210 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Iškepusį pyragą uždengiame rankšluosčiu ir paliekame atvėsti.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.