Pikantiškas obuolių tortas
Ingredientai:
Tešlai:
margarino VILNIUS kepiniams 125 g
miltų 320 g
kepimo miltelių 1 šaukštelis
malto cinamono 2 šaukšteliai
malto imbiero 0,5 šaukštelio
druskos 1 žiupsnelis
cukraus 300 g
kiaušiniai 2 vnt
buoliai 4 vnt.
Pertepimui:
margarino VILNIUS kepiniams, kambario temperatūros 300 g
cukraus 180 g
baltymai 4 vnt.
Paruošimas:
Margariną tirpinau ant garų vonelės ir gerai išplakiau su cukrumi ir kiaušiniais.

Nuolat maišant subėriau miltus, kepimo miltelius, cinamoną, imbierą, druską.

Į tešlą įmaišiau nuluptus, išvalytus ir supjaustytus obuolius smulkiais kubeliais.

Tešlą padalinau į dvi lygias dalis ir supyliau į dvi kepimo formas (23 cm skersmens). Kepiau 180 C orkaitėje 20-25 min.

Margariną ištirpinau ant silpnos ugnies, subėriau cukrų ir įmaišiau iki putų išplaktus baltymus. Nuolat maišiau 2-3 minutes, bet neleidau užvirti. Nuėmiau nuo ugnies ir leidau atvėsti. Gerai išplakiau su mikseriu iki putų.

Iškepusius pyragus perpjoviau į dvi dalis išilgai.

Vieną lakštą pasidėjau kaip pagrindą. Jį ištepiau kremu, uždėjau antrąjį lakštą ir tą patį pakartojau su likusiais pyrago lakštais. Viršų ir šonus pyrago taip pat aptepiau kremu.

Papuošiau tortą smulkintais riešutais ir šokoladu. Prieš valgant, palaikykite tortą šaldytuve bent 3 valandas.

Skanaus

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.