Keksas su slyvomis
Ingredientai:
margarino VILNIUS kepiniams 125 g
cukraus 1 stiklinė
kiaušiniai 4 vnt.
pieno 2 šaukštai
miltų 1,5 stiklinės
kepimo miltelių 1 šaukštelis
slyvų 75 g
miltinis cukrus
Paruošimas:
Kiaušinio tryniai atskiriami nuo baltymų ir išsukami su margarinu bei cukrumi. Suberiami kepimo milteliai, įpilama pieno ir išmaišoma. Baltymai išplakami iki putų ir atsargiai sumaišomi su tešla. Kepimo forma ištepama margarinu, apibarstoma džiūvėsėliais ir supilama dalis tešlos. Nuplautos, nusausintos slyvos, perpjautos pusiau išdėliojamos ant tešlos ir supilama likusi dalis tešlos.

Kepama 50 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros. Iškepusį apibarstyti miltiniu cukrumi.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.