Žele tortas "Mozaika"
Ingredientai:
Pagrindui:
kiaušiniai 4 vnt.
cukraus 1 puodelis
miltų 1 puodelis
margarino VILNIUS kepiniams 80 g
Grietinėlei:
spalvotos želė 4 pakuotės
pasterizuotos grietinėlės (35%) 500 ml
želatinos 30 g
cukraus 4 šaukštai
Paruošimas:
Pagrindas:

kiaušinius išplakiau kartu su cukrumi. Įmaišiau ištirpintą margariną ir miltus. Maišiau tešlą, kol ji tavo vientisa be gumuliukų.

Įkaitinau orkaitę iki 190 laipsnių.

Kepiau pyragą 26 cm skersmens torto formoje beveik 35 minutes.

Grietinėlė:

Žele pakelius ištirpinau vandenyje. Į kiekvieną žele spalvą įdėjau ir po šaukštelį cukraus. Supyliau žele į 4 skirtingus indelius ir palikau šaldytuve, kad sustengtų.

Grietinėlę išplakiau su cukrumi ir išbrinkinta želatina.

Torto formavimas:

Iškepusį pyragą atvėsinau, bet iš formos neišėmiau. Ant pagrindo sudėjau želės gabaliukus (sustengusią žele supjausčiau didesniais kubeliais). Viską užpyliau grietinėle.

Tortą palikau šaldytuve per naktį.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.