Sausainiai su aguonomis
Ingredientai:
Tešlai:
miltų 375 g
cukraus 200 g
kiaušiniai 2 vnt.
margarino VILNIUS kepiniams 175 g
kepimo miltelių 1 šaukštelis
druskos 0,5 šaukštelio
Aguonų įdarui:
pieno 175 ml
cukraus 125 g
aguonų 3 šaukštai
migdolų 100 g
razinų 75 g
kiaušinis 1 vnt.
miltų 3 šaukštai
Paruošimas:
Cukrų, druską išsukame su kiaušiniais, sudedame minkštą margariną ir gerai išmaišome. Suberiame miltus ir kepimo miltelius. Tešlą išminkome ir iškočiojame.

Pieną kaitiname ant silpnos ugnies, įmaišome miltus, cukrų ir išplaktą kiaušinį. Pamaišome dar 1 minutę ir nukeliame.

Į pieno mišinį suberiame aguonas, smulkintus migdolus, razinas ir gerai išmaišome.

Ant iškočiotos tešlos sudedame aguonų įdarą ir paskirstome per visą tešlą.

Susukam ir supjaustome griežinėliais.

Kepame sausainius 180 C orkaitėje apie 25 minutes.

PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: agniukas
Autorius: ginoto
Autorius: Juste UK
Autorius: ginoto