Saldi duona su abrikosais
Ingredientai:
Raugui:
mielių 50 g
ruginių miltų 250 g
Tešlai:
vandens 425 g
rupių kvietinių miltų 675 g
druskos 18 g
džiovintų abrikosų 158 g
margarino VILNIUS kepiniams 1 šaukštas
Paruošimas:
Pasidarome raugą iš mielių ir ruginių miltų. Laikome 14 - 16 valandų.

Raugą sumaišome su kvietiniais miltais ir vandeniu. Išminkytą tešlą paliekame 30 minučių pastovėti.

Sudedame tirpintą margariną, druską ir abrikosus, tešlą perminkome ir paliekame 10 minučių, tada perminkome vėl paliekame 10 minučių, perminkome paliekame 30 minučių. Dar kartelį perminkome paliekame 60 minučių ir taip dar du kartus paliekant stovėti 60 minučių. Paskutinį kartą suformuojame norimos formos duonelę ir dedame į kepimo formą.

Kepame 20 minučių 250 C laipsnių temperatūroje ir dar 20 minučių 200 C laipsnių temperatūroje.

PANAŠŪS RECEPTAI