Pyragas "Geltona šiluma"
Ingredientai:
miltų 175 g
žemės riešutų 50 g
alkoholio (džiovintų vaisių mirkymui) 75 - 100 ml
džiovintų abrikosų ir obuolių 350 g
marcipanų 100 g
margarino VILNIUS kepiniams 100 g
cukraus 100 g
apelsinų sulčių 2 šaukšteliai
druskos 1 žiupsnelis
kiaušiniai 2 vnt.
apelsinas 1 vnt.
Paruošimas:
Džiovintus vaisius pamerkite Jums norimo skonio alkoholyje ir leiskite pamirkti. Marcipaną susipjaustykite ir dėkite į šaldytuvą.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, nuolat plakite dėdami tirpintą margariną, druską, supjaustytus išmirkytus vaisius, smulkintus riešutus, apelsino sultis ir žieveles. Galiausiai supilkite miltus ir marcipanus.

Tešlą supilkite į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite 150 C laipsnių temperatūroje apie 2 valandas.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.