Vaisių pyragas su baltuoju šokoladu
Ingredientai:
džiovintų abrikosų 500 g
razinų 125 g
graikinių riešutų 250 g
miltų 250 g
margarino VILNIUS kepiniams 250 g
cukraus pudros 250 g
apelsinų žievelės 2
citrina žievelė 1
kiaušiniai 5 vnt
kepimo miltelių 0,5 šaukštelio
balto šokolado 200 g
apelsinų likerio 2 šaukštai
miltinio cukraus
Paruošimas:
Sumaišoma smulkinti abrikosai, razinos ir kapoti riešutai kartu su 30 g miltų.

Margarinas išsukamas su cukraus pudra iki purios masės (maišoma apie 8 min). Į margarino masę suberiama apelsinų ir citrinų žievelės, išmaišoma. Mušama po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išmaišant. Suberiama miltų ir kepimo miltelių mišinys. Baltasis šokoladas ištirpinamas ir atvėsinamas, tada supilamas į tešlą. Taip pat supilama apelsinų likeris. Išmaišoma. Galiausiai supilama džiovintų vaisių ir riešutų mišinys.

Kepama 160 C laipsnių orkaitėje 1 valandą 15 minučių, jei viršus kepant pradėtų svilti, uždenkite folija. Iškepusį pyragą galite apšlakstyti apelsinų likeriu ir cukraus pudra.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.