Vaisių pyragas su baltuoju šokoladu
Ingredientai:
džiovintų abrikosų 500 g
razinų 125 g
graikinių riešutų 250 g
miltų 250 g
margarino VILNIUS kepiniams 250 g
cukraus pudros 250 g
apelsinų žievelės 2
citrina žievelė 1
kiaušiniai 5 vnt
kepimo miltelių 0,5 šaukštelio
balto šokolado 200 g
apelsinų likerio 2 šaukštai
miltinio cukraus
Paruošimas:
Sumaišoma smulkinti abrikosai, razinos ir kapoti riešutai kartu su 30 g miltų.

Margarinas išsukamas su cukraus pudra iki purios masės (maišoma apie 8 min). Į margarino masę suberiama apelsinų ir citrinų žievelės, išmaišoma. Mušama po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išmaišant. Suberiama miltų ir kepimo miltelių mišinys. Baltasis šokoladas ištirpinamas ir atvėsinamas, tada supilamas į tešlą. Taip pat supilama apelsinų likeris. Išmaišoma. Galiausiai supilama džiovintų vaisių ir riešutų mišinys.

Kepama 160 C laipsnių orkaitėje 1 valandą 15 minučių, jei viršus kepant pradėtų svilti, uždenkite folija. Iškepusį pyragą galite apšlakstyti apelsinų likeriu ir cukraus pudra.

PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: Roberta
Autorius: rudens_kepiniai
Autorius: Kristina M.
Autorius: Salvinija
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.