Alinos braškių tortas
Ingredientai:
Pagrindui:
cukraus 1 stiklinė
kiaušiniai 4 vnt.
grietinės 4 šaukštai
margarino VILNIUS kepiniams 300 g
miltų 3 stiklinės
sodos 0,5 a.š.
Kremui:
braškių 2 stiklinės
grietinės 200 g
cukraus 1 stiklinė
želatinos 3 a.š.
Paruošimas:
Kiaušinius išplakame su cukrumi, supilame grietinėje nugesintą sodą, ištirpintą margariną ir viską išmaišome. Suberiame miltus ir vėl maišome.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apvalios formos kepimo inde.

Kol kepa pagrindas, želatiną užpilame puse stiklinės vandens ir maišydami užviriname. Paliekame šiek tiek atvėsti.

Supjaustytas braškes sumaišome su cukrumi, pilame grietinę ir viską išplakame. Supilame želatiną, išmaišome ir dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sukietėtų.

Pagrindą perpjauname pusiau. Ant vienos dalies tepame sukietėjusį kremą ir uždengiame kita dalimi. Ant viršaus taip pat užtepame kremo ir papuošiame braškėmis.

Dedame į šaldytuvą 2 val. Skanaus.

PANAŠŪS RECEPTAI