Prancūziškas apelsinų pyragas
Ingredientai:
apelsinai 2 vnt.
vandens 2 puodeliai
cukraus 200 g
Tešlai:
kiaušiniai 4 vnt.
grietinės 250 g
cukraus 300 g
miltų 350 g
kepimo miltelių 1 šaukštelis
margarino VILNIUS kepiniams 250 g
Paruošimas:
Vandenį užkaiskite ant ugnies ir išmaišykite cukrų.

Supjaustykite griežinėliais apelsinus. Apelsinus pjaustyti reikia su oda, tad prieš tai nuplaukite apelsinus su soda.

Vandenyje su cukrumi apelsinų griežinėlius virkite apie 5-8 minutes.

Tešlai panaudosime 1/2 gauto sirupo.

Kiaušinius atskirkite nuo trynių ir atskirai išplakite: trynius su cukrumi, o baltymus vienus.

Karšto vandens vonelėje ištirpinkite margariną ir sumaišykite su tryniais, grietine.

Į trynių masę įmaišykite kepimo miltelius, miltus ir galiausiai baltymus. Kad tešla nebūtų per kieta pilkite ir pasigaminto sirupo.

Užmaišytą tešlą supilkite į kepimo indą. Ant viršaus sudėkite pavirtus apelsinų griežinėlius.

Kepkite pyragą orkaitėje 180 C apie 1 valandą.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.