Tortas Paukščių pienas
Ingredientai:
Tešlai:
kiaušiniai 4 vnt.
miltų 1 šaukštas
cukraus 1 šaukštas
vanilinio cukraus 1 šaukštelis
Grietinėlė:
pieno 1 šaukštas
margarino VILNIUS kepiniams 300 g
kiaušiniai 5 vnt.
cukraus 2 šaukštai
želatinos 40 g
bulvių krakmolo 1 šaukštas
Aptepimui:
margarino VILNIUS kepiniams 50 g
šokolado (bent 60% kakavos) 150-200 g
Paruošimas:
Tešla:

Kiaušinius, cukrų ir vanilinį sukrų gerai išmaišome. Suberiame miltus ir išmaišome.

Stalą ar lentą pasibarstome miltais ir gerai iškočiojame tešlos lakštą.

Jis turi būti maždaug 1 cm pločio.

Patepame margarinu kepimo skardą ir kepame lakštą 180 C orkaitėje apie 7-10 min. Skardos išmatavimai yra 25X35 cm.

Iškepusį ir šiek tiek pravėsusį lakštą perpjauname per pusę ir kiekvieną pusę dar kartą išilgai. Gauname 4 mažesnius lakštus.

Grietinėlė:

Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.

Ištirpiname krakmolą 1 šaukšte vandens.

Su cukrumi (1 šaukštas) sutriname trynius, užpilame pienu, įmaišome krakmolą ir verdame ant silpnos ugnies, kol sutirštėja.

Jau šiek tiek pravėsusį mišinį papildome ištirpintu margarinu ir gerai išplakame su mikseriu.

Ištirpiname želatiną 150 ml vandens inde.

Baltymus išplakame su likusiu cukrumi.

Į baltymus supilame virtą grietinėlę ir želatiną. Viską išplakame su mikseriu.

Lakštus aptepame grietinėle, dedame vieną ant kito ir paliekame šaldytuve, kol sustengta. Papuošiame šokoladu. Šokoladą ištirpinkite kartus su margarinu ir sumaišykite. Gauta mase aptepkite tortą ir dėkite į šaldytuvą, kad sustengtų.

PANAŠŪS RECEPTAI