Norėdami dalyvauti projekte užsiregistruoti galite dviem būdais: prisijunkite per savo Facebook paskyrą, arba užpildykite registracijos formą.
Su taisyklėmis sutinku
Gauti su projektu susijusias naujienas el. paštu
Sėkmingai užsiregistravote. Dabar galite prisijungti
Norėdami dalyvauti projekte užsiregistruoti galite dviem būdais: prisijunkite per savo Facebook paskyrą, arba užpildykite registracijos formą.
Nurodykite el. paštą kuriuo registravotės ir Jūms atsiųsime naujus prisijungimo duomenis.
Nauji prisijungimo duomenys išiųsti nurodytų el. paštu.
Čia rasite gyvų pamokų video įrašus! Paspauskite ir pamatykite akimirkas iš gyvos pamokos!
Biskvitinė tešla
Išmokite pasigaminti biskvitinę tešlą - tai puikus pagrindas įvairių keptų ir nekeptų pyragų gamybai! Išmokę paruošti biskvitinę tešlą galėsite gaminti įvairius biskvitinius sausainius, pyragaičius, pyragus ir tortus. Atsiųskite savo receptą!
Biskvitinė tešla Tortai Tortas "Rafaelo" 1  tšk.
Tortas "Rafaelo"1 tšk.
Įvertink receptą
Gintarė335 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams200 g Miltai230 g Cukrus230 g Kepimo milteliai1 arbat. šaukštel. Kiaušiniai5 vnt. Druska1 žiups. Vanilinis cukrus1 arbat. šaukštel. Aliejus65 g Kondensuotas pienas385 g Grietinėlė450 g Grietininėlės standiklis2 vnt. Kokoso drožlės50 g Vanduo200 ml
Pirmiausia reikėtų kambario temperatūros margariną išsukti su kondensuotu pienu ir gautą masę per naktį palikti pastovėti kambario temperatūros vietoje. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Į baltymus įberiame druskos ir šiek tiek paplakame. Po truputį įberiame pusę cukraus ir išplakame iki standžių putų. Į kiaušinių trynius suberiame likusį cukrų ir vanilinį cukrų, truputį druskos bei išplakame. Plakame 8 min., kol cukrus ištirps ir masė padidės kelis kartus. Į išplaktus trynius įpilame šiek tiek baltymų masės. Plakant, silpna srovele supilti aliejų, dar šiek tiek paplakti. Įsijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišome ir sudedame likuskius baltymus. Margarinu ištepame kepimo skardą ir atsargiai krečiame tešlą. Kepame 180 laipsnių temperatūroje ir kepame apie 35 min. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus. Kol kepa biskvitas, reikėtų pasigaminti masę kremui. Grietinėlę šiek tiek paplakti ir supilti grietinėlės standiklį. Išplakti iki standumo. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Praėjus pusei valandos paimame grietinėlę supilame į ją per naktį paliktą margarino ir kondensuoto pieno masę, sudedame kokoso drožles, gerai išmaišome. Kremas baigtas gaminti :) Biskvitų sulaistymui pasiruošiame didesnę stiklinę, pilame į ją 200 ml vandens, įspaudžiame citrinų sultis, sudedame 2 arbat. šaukštelius cukraus. Viską išmaišome. Torto surinkimas: 1. Pasiruošti torto lėkštę. 2. Dėti pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti citrinų sirupu. 3. Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo. 4. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą. 5. Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms. 6. Papuošti: tortą apibarstyti kokoso drožlėmis, išdėlioti gėlytes. 7. Skanaus!
Plikyta tešla Vieno kąsnio užkandžiai Plikyti pyragėliai su feta ir špinatais 0  tšk.
Plikyti pyragėliai su feta ir špinatais0 tšk.
Įvertink receptą
Milena1 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 g Miltai150 g Vanduo125 ml Pienas125 ml Kiaušiniai4 vnt. Druska0.5 arbat. šaukštel.
Pagaminti plikytus pyragėlius pagal plikytos tešlos pamoką, tik nedėkite cukraus. Pakepinkite špinatus ir sumaišykite su fetos sūriu. Įdarą dėkite į pyragėlius.
Kekso tešla Keksai ir keksiukai Keksas su braškėmis 2  tšk.
Keksas su braškėmis2 tšk.
Įvertink receptą
Janina299 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams250 g Braškės2 stikl. Cukrus1.5 stikl. Kiaušiniai4 vnt. Kepimo milteliai1 pakelis Miltai400 g
Baltymus atskirkite nuo trynių. Ištirpinkite margariną. Trynius ištrinkite su cukrumi ir sumaišykite su atvėsusiu ištirpintu margarinu. Suberkite kepimo miltelius ir persijotus miltus. Išmaišykite. Baltymus suplakite iki putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Braškes sutrinkite trintuvu. Supilkite braškių tyrę į tešlą ir išmaišykite. Formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą, kepkite apie 50 min , 200 C orkaitėje. Iškepusį keksą galima apibarstyti cukraus pudra.
Kapota tešla Sausainiai Meškiai 2  tšk.
Meškiai2 tšk.
Įvertink receptą
Akvilė132 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams200 g Miltų400 g Cukrus100 g Druska0.5 arbat. šaukštel. Kiaušinis1 vnt. Grietine2 valg. šaukšt.
1. Miltus sumaišyti su cukrum ir druska. 2. iš šaldytuvo išimti margariną ir gabaliukais supjaustyti ant margarine milti miltų mišinį. 3. Kapoti vienu ar dviem peiliais kol margarino gabaliukai apsivels miltais. 4. Į miltų kauburėlį padaryti duobutę ir įmušti kiaušinį, sudėti grietinę. 5. Maišyti miltais semdami miltais nuo kauburėlio kraštų iki centro. 6. Masę rankomis suminkyti į vienalytę masę. 7. Suspauskite tešlą į gniužulą, dėti į plastaminį maišą ir bent pusvalandį dėtį į šaldytuvą. 8. Plonai iškočioti išspausti norimos formos sausainius, apibarstyti cukrumi. 9. Kepti 180 laips. apie 10 - 15 min. 10. Atvėsinti ant grotelių.
Plikyta tešla Vieno kąsnio užkandžiai Plikyti pyragėliai su daržovių ir lydyto sūrio įdaru 0  tšk.
Plikyti pyragėliai su daržovių ir lydyto sūrio įdaru0 tšk.
Įvertink receptą
Milena1 tšk.
Margarinas Vilnius100 g Kiaušiniai4 vnt. Miltai150 g Druska0.5 arbat. šaukštel. Pienas125 ml Vanduo125 ml Morka1 vnt. Svogūnas1 vnt. Pievagrybiai5 vnt. Paprika0.5 vnt. Lydytas kumpio skonio sūrelis2 valg. šaukšt.
Pagaminkite plikytus pyragėlius pagal plikytos tešlos receptą, tik nedėkite cukraus. Įdarui supjaustykite svogūnus, sutarkuokite morkas ir pakepinkite. Įdėkite pjaustytus pievagrybius ir paprikas, prieskonius ir dar truputi pakepinkite. Į mišinį įdėkite kumpio skonio lydyto sūrelio ir išmaišykite. Užpildykite pyragėlius įdaru.
Biskvitinė tešla Pyragėliai Šokoladiniai pyragėliau 0  tšk.
Šokoladiniai pyragėliau0 tšk.
Įvertink receptą
Milena1 tšk.
Grietinė2 valg. šaukšt. Margarinas Vilnius50 g Kiaušiniai5 vnt. Cukrus125 g Miltai125 g Citrina1 vnt. Kepimo milteliai1 arbat. šaukštel. Juodas šokoladas200 g Maskarponės sūris100 g Baltas šokoladas200 g Margarinas VILNIUS kepiniams50 g
Pagaminkite biskvito tešlą pagal biskvito tešlos pamoką, tik įdėkite juodojo šokolado. Pertepimui ištirpinkite margariną ir baltą šokoladą, tada sudėkite maskarponės sūrį. Perpjaukite atvėsusį biskvitą ir pertepkite kremu.
Sluoksniuota tešla Pyragėliai Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su nektarinais 20  tšk.
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su nektarinais20 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams375 g miltai500 g druska2 arbat. šaukštel. šaltas vanduo250 ml švieži nektarinai500 g cukrus100 g
Ant silpnos ugnies ištirpdyti apie 50 g margarino. Į dubenį persijoti miltus. Padaryti duobutę ir į ją suberti druską, supilti vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkyti tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjauti kryžių. Likusią margarino dalį dėti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočioti iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėti į šaldytuvą kad atvėstų. Tešlą padėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočioti iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikti kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėti atvėsusį margariną, užlankstyti jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apversti tešlą ir iškočioti pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstyti 3 lygias dalis, suvynioti į plėvelę ir padėti šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočioti, sulankstyti ir atvėsinti. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustyti kvadratėliais, į jų dėti po pusę nektarino bei šaukštelį cukraus ir suformuoti pyragėlius. Viršų aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min
Sluoksniuota tešla Pyragėliai Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su varškės-džiovintų braškių įdaru 23  tšk.
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su varškės-džiovintų braškių įdaru23 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams375 g miltai500 g druska2 arbat. šaukštel. šaltas vanduo250 ml įdarui: varškė500 g cukrus150 g vanilinis cukrus1 pak. džiovintos braškės200 g
Ant silpnos ugnies ištirpdyti apie 50 g margarino. Į dubenį persijoti miltus. Padaryti duobutę ir į ją suberti druską, supilti vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkyti tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjauti kryžių. Likusią margarino dalį dėti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočioti iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėti į šaldytuvą kad atvėstų. Tešlą padėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočioti iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikti kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėti atvėsusį margariną, užlankstyti jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apversti tešlą ir iškočioti pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstyti 3 lygias dalis, suvynioti į plėvelę ir padėti šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočioti, sulankstyti ir atvėsinti. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustyti kvadratėliais. Kvadratėliais iškloti keksiukų formelių dugną ir šonus, vidų užpildyti varškės – braškių įdaru ( sumaišyti pertrintą varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir pjaustytas džiovintas braškes) Kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
Biskvitinė tešla Tortai Gaivus braškinis "tortas" 42  tšk.
Gaivus braškinis "tortas"42 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas Vilnius (formai patepti)20 g Miltai125 g Kiaušiniai 5 rutuliukai Citrina1 rutuliukai Kepimo milteliai1 arbat. šaukštel. Druska1 truputis Grietinė800 g Cukrus200 g Citrinos rūgštis05 arbat. šaukštel. Braškės1 kg Aguonos100 g Želatina30 g
Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite su citrinos sultimis bei puse cukraus normos iki standžių putų. Trynius plakite su likusiu cukrumi ir citrinos žievele kol masė kelis kart padidės. Į trynių masę įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite. Atsargiai sudėkite baltymus ir dar kartą viską švelniai permaišykite. Kepkite apie 25 min 180 laipsnių orkaitėje. Atvėsusį biskvitą perpjaukite pusiau. Sulaistykite arbata. Pasiruoškite pertepimą išplakite grietinę su cukrumi, citrinos rūgštimi. Silpna srovele supilkite ištirpintą želatiną. Sudėkite susmulkintas braškes ir aguonas, viską permaišykite ir sutepkite tortą! Geriausia palikti per naktį šaldytuve. Skanaus!
Kekso tešla Keksai ir keksiukai Peledžiukai 2  tšk.
Peledžiukai2 tšk.
Įvertink receptą
Akvilė132 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams200 g Miltų190 g Cukrus50 g Vanilinis cukrus0.5 arbat. šaukštel. Kakavos miltelių3 valg. šaukšt. Kiaušiniai3 vnt. Druska0.5 arbat. šaukštel. Kepimo milteliai0.5 arbat. šaukštel. Saldinto sutirštinto pieno200 g Oreo sausainių1 pakelis Šokolado 1 pak. Saldainiukų1 pakelis
Sutarkuoti margariną, kad jis taptų minkštas. Sudėti cukrų, druską vanilini cukrų į minkštą margariną ir mikserio pagalbą visą masę išplakti iki purumo. Supilti saldinta kondensuotą pieną ir išplakti iki vientisos mases. Įmaišyti po vieną kiaušinį po kiekvieno gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir tirpia kava „3in1“. Padalinti miltus į dvi dalis. Į vieną masę įmaišyti kakava. Abi puses miltų sumaišyti su per pusę padalinta tešla. Kekso formą ištepti margarinu. Supilti baltą tešlą ir po to kakavinę ir šiak tiek pamaišyti. Kepti iki 170 c. Įkaitintoj orkaitėj apie 25 - 30 min. Iškepusius ir atvėsusius dekoruojam, tepam lyditą šokoladą, iš oreo sausainių darom akis, dedam saldainiukus ir viskas.
Mielinė tešla Duonos Improvizacija.. 4  tšk.
Improvizacija.. 4 tšk.
Įvertink receptą
Akvilė132 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams50 g Miltų500 g Pieno250 ml Sausų mielių7 g Cukraus1 valg. šaukšt. Druska1 arbat. šaukštel. Kiaušinių2 vnt. Aliejus50 ml Grietine50 ml Česnako5 skilt. Picos prieskonių1 pak. Alyvuogių aliejaus6 valg. šaukšt.
Ant nedideles ugnies ištirpinti margariną. Persijoti miltus su sausomis mielėmis. Suberti cukrų ir druska gerai išmaišyti. Miltu viduryje padaryti duobute ir supilti šiltą pieną. Įmušti kiaušinius ir išmaišyti. Supilti grietine aliejų ir tirpinta margariną. Gerai išmaišyti kol tešla taps lygi ir elastinga. Uždengti rankšluosčiu ir palikti 15 min. pailsėti ir kol tešla pakils. Per tą laiką pasigaminame užtepą. Aliejų, traiškitą česnaką ir prieskonius su maišome. Tada tešlą iškočioti plonai, Tepti įdarą, supjaustyti plonom juostelėm. Pirmą juostelė susukti dėti į skardą ir po to rayu aplink sukti kol sudėsim visas juosteles. Padėti paiilsėti apie 30 min. Kepti iki 200 c. apie 20 min. Mes valgėm su sriubyte labai skanu..
Kapota tešla Pyragai Nesaldus pyragas 0  tšk.
Nesaldus pyragas0 tšk.
Įvertink receptą
Erika0 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 g miltai200 g cukrus50 g kiaušinis (labai mažas)1 vnt. druska0.5 žiups. grietinė1 valg. šaukšt. fermentinis sūris200 g vištienos krūtinėlė150 g brokoliai200 g kiaušiniai2 vnt. pienas120 ml
Pasidarykite tešlą pagal kapotos tešlos receptą. Brokolius apvirkite pasūdytame vandenyje. Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis, apibarstykite norimai prieskoniais ir apkepkite. Sutarkuokite fermentini sūrį. Maždaug 20 cm skersmens kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Tešla iškočiokite taip, kad ji padengtų kepimo indo dugną ir sieneles. Šaukštu sumaišykite vištienos krūtinėlę, brokolius ir dalį fermentinio sūrio, viską sudėkite ir tešla išklotą kepimo indą. Viršų apibarstykite likusiu fermentiniu sūriu. Išplakite kiaušinį kartu su pienu, įberkite mėgstamų prieskonių ir gautą mišinį užpilkite ant pyrago įdaro. Kepkite maždaug iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Skanaus
Picos tešla Miltiniai patiekalai Paprastoji pica 0  tšk.
Paprastoji pica0 tšk.
Įvertink receptą
Erika0 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams70 g miltai300 g grietinė125 g soda1 arbat. šaukštel. vanduo0.25 stikl. aliejus1 valg. šaukšt. tūrimas sūris100 g tūrima dėšra100 g konservuoti agurkai1 vnt. pomidorų padažas2 valg. šaukšt. majonezas1 valg. šaukšt.
Pasidarykite picos tešlą (1 pamoka). Pasidarykite norimo dydžio picos padą. Sumaišykite pomidorų padažą ir majonezą ir ištepkite visą picos padą. ant viršaus dėkite griežinėliais pjaustytą agurką, dėkite turima dešrą susmulkinta norimo dydžio gabalėliais. Apibarstykite sūriu. Kepkite. Skanaus
Sluoksniuota tešla Vieno kąsnio užkandžiai Užkandis su pomidorais ir špinatais 0  tšk.
Užkandis su pomidorais ir špinatais0 tšk.
Įvertink receptą
Erika0 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams180 g miltai250 g šaltas vanduo125 ml druska1 arbat. šaukštel. pomidoras2 vnt. špinatai1 sauja fermentinis sūris100 g
Pasigaminkite sluoksniuotą tešlą (4 pamoka). Susipjaustykite pomidorus griežinėliais, susmulkinkite špinatus ir sutarkuokite fermentinį sūrį. Tešlą iškočiokite supjaustykite mažais kvadratėliais (maždaug tokio dydžio kaip pomidoro griežinėliai). Ant kiekvieno tešlos gabalėlio dėkite po griežinėlį pomidoro, užbarstykite špinatų ir sūriu. Kepkite. Skanaus
PROJEKTO ORGANIZATORIUS: