Margarinas VILNIUS kepiniams70 gMiltų300 gAliejaus1 valg. šaukšt.Sodos1 arbat. šaukštel.Grietinės125 gVandens0.25 skilt.K. r. kalakutienos file100 gSvogūnų laiškų50 gPomidorų1 vnt.Kiaušinio (virto)1 vnt.Džiovintų pomidorų50 gFermentinio sūrio 100 g
Ant nedidelės ugnies ištirpinkite margariną. Į dubenį suberkite miltus, sudėkite grietinėje gesintą sodą, aliejų, vandenį ir jau atvėsusį margariną, šiek tiek pasūdykite. Viską gerai išminkykite, kol tešla nebelips prie rankų. Padą plonai iškočiokite, perkelkite į skardą, ištepkite pomidorų padažu ir ant viršaus tolygiai išdėliokite kalakutienos file, griežinėliais pjaustytą pomidorą bei virtą kiaušinį, smulkintus džiovintus pomidorus ir svogūno laiškus. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Picą kepkite apie 35 min, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Užminkykite mielinę tešlą ir palikite šiltai, kad tešla pakiltų. Paruoštą tešlą iškočiokite 0,5 cm storio lakštais ir stikline išspauskite apskritimus. Juos virkite karštame aliejuje. Atvėsusias spurgas apibarstykite cukraus pudra.
Miltų500 gKiaušinių2 vnt.Šilto pieno250 mlCukraus1 valg. šaukšt.Druskos1 žiupsn.Margarinas VILNIUS kepiniams50 gAliejaus50 mlGrietinės50 mlSausų mielių7 g
Užminkykite elastingą tešlą. Paruoštą tešlą uždenkite ir padėkite šiltai maždaug 15 min, kad pakiltų. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite maždaug 0,5 cm storio lakštą. Jį ištepkite 100 g lydytu margarinu VILNIUS ir pabarstykite 5 šaukštais cukraus ir cinamono mišinio. Tuomet tešlą suvyniokite į vyniotinį, šį supjaustykite gabalėliais. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 15 min.
Į sutarkuotą margariną sudėkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilkite kondensuotą pieną ir gerai viską išmaišykite iki vientisos masės. Visą laiką maišant, įmuškite po vieną kiaušinius. Sumaišytus miltus su kepimo milteliais supilkite į dubenį su paruošta margarino-cukraus-kiaušinių mase, įberkite tarkuotą citrinos žievelę ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Kepimo formeles ištepkite Vilniaus margarinu kepiniams, pabarstykite cukrumi ir supilstykite tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Užkandžiai su pikantišku varškės kremu ir ridikėliais238 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 gMiltų150 gCukraus20 gDruskos1 arbat. šaukštel.Kiaušinių4 vnt.Pieno125 mlVandens125 ml
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir margariną Vilnius sudėkite į puodą storu dugnu, viską išmaišykite ir užvirinkite. Tuomet supilkite miltus ir nuolatos maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. Tuomet, nuolat maišant, į tešlą po 1 muškite kiaušinius. Tešla turi tapti lygi ir elastinga. Paruoštą tešlą formuokite konditeriniu švirkštu ar maišeliu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Iškeptus pyragaičius, atvėsintus ir perpjautus per pusę, įdarykite varškės kremu su petražolėmis, česnaku ir ridikėliais.
Margarinas VILNIUS kepiniams50 gMiltų500 gKiaušinių2 vnt.Šilto pieno250 mlCukraus1 valg. šaukšt.Druskos1 žiupsn.Aliejaus50 mlGrietinės50 mlSausų mielių7 g
Užminkykite elastingą tešlą. Paruoštą tešlą uždenkite ir padėkite šiltai maždaug 15 min, kad pakiltų. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite maždaug 0,5 cm storio lakštą. Jį patepkite pora šaukštų pomidorų padažo, dėkite mėgstamus priedus picai, apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 25 min.
Užkandžiai su pikantiška varške ir saulėje džiovintais pomidorais218 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 gMiltų150 gCukraus20 gDruskos1 arbat. šaukštel.Kiaušinių4 vnt.Pieno125 mlVandens125 mlVarškės 150 gPetražolių2 šak.Česnako1 skilt.Saulėje džiovintų pomidorų50 g
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir margariną Vilnius sudėkite į puodą storu dugnu, viską išmaišykite ir užvirinkite. Tuomet supilkite miltus ir nuolatos maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. Tuomet, nuolat maišant, į tešlą po 1 muškite kiaušinius. Tešla turi tapti lygi ir elastinga. Paruoštą tešlą formuokite konditeriniu švirkštu ar maišeliu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Iškeptus pyragaičius atvėsinkite, perpjaukite ir įdarykite varškės kremu su petražolėmis, česnaku ir saulėje džiovintais pomidorais.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 gMiltų150 gCukraus40 gDruskos1 arbat. šaukštel.Kiaušinių4 vnt.Pieno125 mlVandens125 mlVarškės100 gPetražolių2 šak.Česnako1 vnt.Parūkyto kalakutienos kumpelio50 g
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir margariną Vilnius sudėkite į puodą storu dugnu, viską išmaišykite ir užvirinkite. Tuomet supilkite miltus ir nuolatos maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. Tuomet, nuolat maišant, į tešlą po 1 muškite kiaušinius. Tešla turi tapti lygi ir elastinga. Paruoštą tešlą formuokite konditeriniu švirkštu ar maišeliu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Iškeptus pyragaičius atvėsinkite, perpjaukite pusiau ir įdarykite varškės kremu su petražolėmis, česnaku ir smulkiai pjaustytu parūkytu kalakutienos kumpeliu.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 gMiltų150 gVandens20 gDruskos1 arbat. šaukštel.Kiaušinių4 vnt.Pieno125 mlVandens125 mlPertrintos varškės100 gParūkytos lašišos50 g
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir margariną Vilnius sudėkite į puodą storu dugnu, viską išmaišykite ir užvirinkite. Tuomet supilkite miltus ir nuolatos maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. Tuomet, nuolat maišant, į tešlą po 1 muškite kiaušinius. Tešla turi tapti lygi ir elastinga. Paruoštą tešlą formuokite konditeriniu švirkštu ar maišeliu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Iškeptus pyragaičius, atvėsintus ir perpjautus, įdarykite varškės kremu bei parūkyta lašiša
Margarinas VILNIUS kepiniams100 gMiltų150 gCukraus40 gVanilinio cukraus1 pak.Kiaušinių4 vnt.Pieno125 mlVandens125 ml
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir margariną Vilnius sudėkite į puodą storu dugnu, viską išmaišykite ir užvirinkite. Tuomet supilkite miltus ir nuolatos maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. Tuomet, nuolat maišant, į tešlą po 1 muškite kiaušinius. Tešla turi tapti lygi ir elastinga. Paruoštą tešlą formuokite konditeriniu švirkštu ar maišeliu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.
Plikyti pyragaičiai su plaktos grietinėlės įdaru186 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 gMiltų150 gCukraus40 gVanilinio cukraus1 pakelisDruskos0.5 arbat. šaukštel.Kiaušinių4 vnt.Pieno125 mlVandens125 ml
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir margariną Vilnius sudėkite į puodą storu dugnu, viską išmaišykite ir užvirinkite. Tuomet supilkite miltus ir nuolatos maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. Tuomet, nuolat maišant, į tešlą po 1 muškite kiaušinius. Tešla turi tapti lygi ir elastinga. Paruoštą tešlą formuokite konditeriniu švirkštu ar maišeliu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Iškeptus pyragaičius įdarykite plakta grietinėle
Į sutarkuotą margariną sudėkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilkite kondensuotą pieną, varškę ir gerai viską išmaišykite iki vientisos masės. Visą laiką maišant, įmuškite po vieną kiaušinius. Bananus sutrinkite iki vientisos masės. Sumaišytus miltus su kepimo milteliais supilkite į dubenį su paruošta margarino-cukraus-kondensuoto pieno-kiaušinių mase, sudėkite pertrintus bananus, suberkite džiovintas spanguoles ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 - 50 min.
Į sutarkuotą margariną sudėkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilkite kondensuotą pieną, varškę ir gerai viską išmaišykite iki vientisos masės. Visą laiką maišant, įmuškite po vieną kiaušinius. Sumaišytus miltus su kepimo milteliais supilkite į dubenį su paruošta margarino-cukraus-varškės-kiaušinių mase, suberkite nuplautas razinas ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Atvėsusį keksą patepkite cukraus pudros-kiaušinio baltymo glajumi.
Margarinas VILNIUS kepiniams200 gmiltai400 gkiaušiniai2 vnt.druska1 arbat. šaukštel.grietinė2 valg. šaukšt.svogūnas1 vnt.kalakutiena500 gmėgstami prieskoniai1 pagal skonįmajonezas2 valg. šaukšt.
Mažais gabaliukais supjaustyti iš šaldytuvo išimtą Vilniaus kepinių margariną, ant jo supilti miltus ir druska. Viską kapoti dideliu peiliu kol visi margarino gabaliukai apsivels miltais. Tuomet į masę įmušti 1 kiaušinį, sudėti grietinę ir viską gerai išminkyti iki vienalytės masės. Tešlą suvynioti į plėvelę ir palikti šaldytuve 30 min.
Tuo tarpu paruošti įdarą - smulkiai supjaustyti mėsą ir svogūną, suberti prieskonius bei sudėti majonezą ir viską gerai išmaišyti.
Ištrauktą tešlą iš šaldytuvo padalinti nedideliais gabalėliais ir iškočioti 3-4 mm storumo apskritimus.
Į tešlos apskritimą dėti šaukštą mėsos įdaro, pirštais užspausti ir po to užsukti virvele kraštus.
Suformuotus kibinus aptepti plaktu kiaušiniu. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Margarinas VILNIUS kepiniams200 gmiltai400 gcukrus100 gvanilinis cukrus1 pak.druska0.5 arbat. šaukštel.kiaušinis1 vnt.pertrinta varškė200 gkonservuoti persikai200 ggrietinė2 valg. šaukšt.cinamono ir cukraus mišinys2 valg. šaukšt.
Mažais gabaliukais supjaustyti iš šaldytuvo išimtą Vilniaus kepinių margariną, ant jo supilti miltus ir druska. Viską kapoti dideliu peiliu kol visi margarino gabaliukai apsivels miltais. Šį darbą taip pat galima "patikėti" virtuviniam kombainui :D Tuomet į masę įmušti 1 kiaušinį, suberti cukrų, vanilinį cukrų, sudėti grietinę, varškę ir smulkiai supjaustytus persikus. Viską gerai išminkyti iki vienalytės masės. Tešlą suvynioti į plėvelę ir palikti šaldytuve 30 min.
Ištrauktą tešlą iš šaldytuvo iškočioti iki 3-4 mm storumo, stiklinaite išpjauti apskritimus, suformuoti sausainius ir apibarstyti juos cinamono ir cukraus mišiniu.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite apie 50 g margarino. Į dubenį persijokite miltus. Padarykite duobutę ir į ją suberkite druską, supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočiokite iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikite kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėkite atvėsusį margariną, užlankstykite jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstykite į 3 lygias dalis, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočiokite, sulankstykite ir atvėsinkite. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustykite kvadratėliais, į jų vidurį dėkite po šaukštelį obuolių džemo ir suformuokite pyragėlius. Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min
Ant silpnos ugnies ištirpinti margariną su medumi. Sudėti nugesintą sodą (ant šaukštelio sodos užpilti truputį acto kad soda suputotų). Į dubenį įmušti kiaušinį ir supilti pravėsusią tirpdyto margarino-medaus masę. Ten pat supilti persijotus miltus su prieskoniais ir žiupsneliu druskos. Užminkytą tešlą padalinti į 6 vienodas dalis ir palikti valandai šaldytuve. Po valandos tešlos gabaliukus iškočioti maždaug iki 3 mm storio torto formos paplotėliais. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol paruduos (apie 7 min). Kremui gerai išplakti grietinę ir grietinėlę su cukrumi, vaniliniu cukrumi, pabaigoje supilti citrinos sultis. Suteptą tortą palikti kelioms valandoms šaldytuve.
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kumpiu ir daržovėmis125 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams375 gDruskos2 arbat. šaukštel.Vandens250 mlKalakutienos400 gŠaldytų daržovių mišinio200 gPrieskonių1 pagal skonįKiaušinio1 vnt.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite apie 50 g margarino. Į dubenį persijokite miltus. Padarykite duobutę ir į ją suberkite druską, supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėkite į šaldytuvą kad atvėstų. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočiokite iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikite kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėkite atvėsusį margariną, užlankstykite jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstykite į 3 lygias dalis, suvyniokite į plėvelę ir padėkite šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočiokite, sulankstykite ir atvėsinkite. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustykite kvadratėliais, į jų centrą dėkite paruošto įdaro (apkepinkite kalakutienos kumpelį su šaldytų daržovių mišiniu) ir suformuokite pyragėlius. Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min
Mažais gabaliukais supjaustyti iš šaldytuvo išimtą Vilniaus kepinių margariną, ant jo supilti miltus ir druska. Viską kapoti dideliu peiliu kol visi margarino gabaliukai apsivels miltais. Tuomet į masę įmušti 1 kiaušinį, sudėti grietinę ir viską gerai išminkyti iki vienalytės masės. Tešlą suvynioti į plėvelę ir palikti šaldytuve 30 min.
Tuo tarpu paruošti įdarą - varškę sumaišyti su žiupsneliu druskos, smulkintomis petražolėmis ir česnaku, skiltelėmis supjaustyti pomidorus.
Ištrauktą tešlą iš šaldytuvo padalinti nedideliais gabalėliais ir iškočioti 3-4 mm storumo apskritimus.
Į tešlos apskritimą dėti šaukštą varškės įdaro ir skiltelę poimidoro, pirštais užspausti kraštelius ir po to užsukti virvele kraštus
Suformuotus pyragėlius aptepti plaktu kiaušiniu. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Plikyti pyragaičiai su plaktos grietinėlės ir varškės kremu115 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 gMiltų150 gCukraus40 gVanilinio cukraus1 pak.Druskos1 žiups.Kiaušinių4 vnt.Pieno125 mlVandens125 mlVarškės100 gGrietinėlės200 ml
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir margariną sudėkite į puodą storu dugnu, viską išmaišykite ir užvirinkite. Tuomet supilkite miltus ir nuolat maišykite kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. Tuomet, nuolat maišant, į tešlą po 1 muškite kiaušinius. Tešla turi tapti lygi ir elastinga. Paruoštą tešlą formuokite konditeriniu švirkštu, maišeliu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Iškeptus ir atvėsusius pyragaičius perpjaukite per pusę ir įdarykite varškės ir plaktos grietinėlės kremu.
Ant silpnos ugnies ištirpinti margariną su medumi. Sudėti nugesintą sodą (ant šaukštelio sodos užpilti truputį acto kad soda suputotų). Į dubenį įmušti kiaušinį ir supilti pravėsusią tirpdyto margarino-medaus masę. Ten pat supilti persijotus miltus su prieskoniais ir žiupsneliu druskos. Užminkytą tešlą palikti valandai šaldytuve. Po valandos tešlą iškočioti maždaug iki 3 mm storio ir formuoti sausainius. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite apie 50 g margarino. Į dubenį persijokite miltus. Padarykite duobutę ir į ją suberkite druską, supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėkite į šaldytuvą kad atvėstų. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočiokite iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikite kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėkite atvėsusį margariną, užlankstykite jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstykite į 3 lygias dalis, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočiokite, sulankstykite ir atvėsinkite. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustykite kvadratėliais, dėkite smulkiai pjaustyto parūkyto kumpelio ir riekelę fermentinio sūrio. Suformuokite pyragėlius. Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varške ir špinatais105 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams375 gmiltai500 gdruska2 arbat. šaukštel.vanduo250 mlvarškė200 gčesnakas2 skilt.kiaušinis1 vnt.špinatai1 saujavyšniniai pomidorai100 g
Ant silpnos ugnies ištirpdyti apie 50 g margarino. Į dubenį persijoti miltus. Padaryti duobutę ir į ją suberti druską, supilti vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkyti tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjauti kryžių. Likusią margarino dalį dėti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočioti iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėti į šaldytuvą kad atvėstų.
Tešlą padėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočioti iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikti kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėti atvėsusį margariną, užlankstyti jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apversti tešlą ir iškočioti pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstyti 3 lygias dalis, suvynioti į plėvelę ir padėti šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočioti, sulankstyti ir atvėsinti.
Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustyti kvadratėliais, jais iškloti keksiukų formelių dugną, vidų užpildyti varškės įdaru (sumaišyti pertrintą varškę, smulkintus česnkus bei špinatus ir kiaušinį). Ant viršaus uždėti vyšninį pomidorą.
Kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite apie 50 g margarino. Į dubenį persijokite miltus. Padarykite duobutę ir į ją suberkite druską, supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėkite į šaldytuvą kad atvėstų. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočiokite iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikite kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėkite atvėsusį margariną, užlankstykite jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstykite į 3 lygias dalis, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočiokite, sulankstykite ir atvėsinkite. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustykite kvadratėliais. Kvadratėliais išklokite keksiukų formelių dugną, vidų užpildykite varškės įdaru (sumaišyti pertrintą varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir džiovintas spanguoles). Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su krabų lazdelėmis101 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams375 gmiltai500 gdruska2 arbat. šaukštel.vanduo250 mlkrabų lazdelės 400 g
Ant silpnos ugnies ištirpdyti apie 50 g margarino. Į dubenį persijoti miltus. Padaryti duobutę ir į ją suberti druską, supilti vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkyti tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjauti kryžių. Likusią margarino dalį dėti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočioti iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėti į šaldytuvą kad atvėstų.
Tešlą padėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočioti iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikti kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėti atvėsusį margariną, užlankstyti jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apversti tešlą ir iškočioti pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstyti 3 lygias dalis, suvynioti į plėvelę ir padėti šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočioti, sulankstyti ir atvėsinti.
Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustyti juostelėmis, į jas įvynioti po krabų lazdelę. Kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite apie 50 g margarino. Į dubenį persijokite miltus. Padarykite duobutę ir į ją suberkite druską, supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėkite į šaldytuvą kad atvėstų. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočiokite iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikite kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėkite atvėsusį margariną, užlankstykite jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstykite į 3 lygias dalis, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočiokite, sulankstykite ir atvėsinkite. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustykite kvadratėliais, į jų vidurį dėkite po šaukštą troškintų raugintų kopūstų ir suformuokite pyragėlius. Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min
Nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus plakti su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir puse cukraus kiekio iki standžių putų. Likusį cukrų išplakti su kiaušinių tryniais ir žiupsneliu cukraus iki masė padidės dvigubai, o cukrus visiškai ištirps. Į trynių masę įmaišyti porą šauktų baltymų masės ir supilti persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišius, sudėti likusius baltymus ir atsargiai dar kartą viską išmaišyti.
Margarinu ištepti kepimo formą ir atsargiai supilti tešlą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.
Atvėsusį perpjauti į lygias dalis ir sutepti kremu.
Kremui želatiną išbrinkinti 0,5 stiklinės grietinėlės ir pašildyti, kad visai ištirptų. Ištrinti varškę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir sumaišyti su jogurtu. Grietinėlę išplakti iki vidutinio standumo ir sumaišyti su varškės-jogurto mase. Įpjaustyti persikų. Suteptą tortą palikti keletui valandų šaldytuve kad sustingtų.
Ant nedidelės ugnies ištirpinti margariną. Į dubenį suberti miltus, sudėti grietinėje gesintą sodą, aliejų, vandenį ir jau atvėsusį margariną, šiek tiek pasūdyti. Viską gerai išminkyti, kol tešla nebelips prie rankų. Padą plonai iškočioti, supjaustyti taip, kad gabalėliais būtų galima iškloti keksiukų formelių dugną ir kraštus. Vidų ištepti pomidorų padažu ir vidų pripildyti pjaustytų priedų (dešros ir daržovių). Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Piciukus kepti apie 25-30 min, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Margarinas VILNIUS kepiniams200 gmiltai200 gcukrus50 gkondensuotas pienas200 gkepimo milteliai0.5 arbat. šaukštel.druska0.5 arbat. šaukštel.kiaušiniai3 vnt.pertrinta varškė200 gvanilinis cukrus1 pak.morkos200 g
Į sutarkuotą margariną sudėti cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilti kondensuotą pieną, varškę, vanilinį cukrų ir gerai viską išmaišyti iki vientisos masės. Visą laiką maišant, įmušti po vieną kiaušinius. Sumaišytus miltus su kepimo milteliais supilti dubenį su paruošta margarino-cukraus-varškės-kiaušinių mase, suberti tarkuotas morkas ir dar kartą viską gerai išmaišyti. Kepti iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Į sutarkuotą margariną sudėti cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilti kondensuotą pieną, varškę, vanilinį cukrų ir gerai viską išmaišyti iki vientisos masės. Visą laiką maišant, įmušti po vieną kiaušinius. Sumaišytus miltus su kepimo milteliais supilti dubenį su paruošta margarino-cukraus-varškės-kiaušinių mase, suberti džiovintas vyšnias ir dar kartą viską gerai išmaišyti.
Kepti iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus plakti su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir puse cukraus kiekio iki standžių putų. Likusį cukrų išplakti su kiaušinių tryniais ir žiupsneliu cukraus iki masė padidės dvigubai, o cukrus visiškai ištirps. Į trynių masę įmaišyti porą šauktų baltymų masės ir supilti persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišius, sudėti likusius baltymus ir atsargiai dar kartą viską išmaišyti.
Margarinu ištepti kepimo formą ir atsargiai supilti tešlą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.
Atvėsusį perpjauti į lygias dalis ir tepti kremu: išplakti grietinėlę su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Ant kremo dėti smulkiai supjaustytus konservuotus persikus.
Margarinas VILNIUS kepiniams180 gmiltai125 gcukrus125 gkiaušiniai5 vnt.kepimo milteliai1 arbat. šaukštel.druska2 žiups.citrinos sultys3 valg. šaukšt.saldus kondensuotas pienas200 gvanilinis cukrus1 pak.varškė180 g
Nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus plakti su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir puse cukraus kiekio iki standžių putų. Likusį cukrų išplakti su kiaušinių tryniais ir žiupsneliu cukraus iki masė padidės dvigubai, o cukrus visiškai ištirps. Į trynių masę įmaišyti porą šauktų baltymų masės ir supilti persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišius, sudėti likusius baltymus ir atsargiai dar kartą viską išmaišyti.
Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (popierių prieš pilant ant jo tešlą reikia patept Vilniaus kepinių margarinu) paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto susukti ir palikti atvėst.
Kremui iki purumo išsukti margariną. Plakant po truputį pilkti kondensuotą pieną, vanilinį cukrų. Sudėti pertrintą varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Ant išvynioto atvėsusio biskvito tepti kremą, vėl suvynioti ir palikti šaldytuve porai valandoms.
Ištirpinti kepinių margariną ir palikti kol atvės. Nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus plakti su žiupsneliu druskos ir puse cukraus kiekio iki standžių putų. Likusį cukrų išplakti su kiaušinių tryniais ir žiupsneliu cukraus ir vaniliniu cukrumi iki masė padidės dvigubai, o cukrus visiškai ištirps. Į trynių masę įmaišyti porą šauktų baltymų masės ir supilti persijotus miltus su kepimo milteliais, supilti atvėsusį margariną. Viską gerai išmaišius, sudėti likusius baltymus ir atsargiai dar kartą viską išmaišyti. Kepti įkaitintoje specialioje formoje
Margarinas VILNIUS kepiniams20 gmiltai125 gcukrus125 gdruska1 žiups.kepimo milteliai1 arbat. šaukštel.kiaušiniai5 vnt.citrinos sulys0.5 vnt.kremui: grietinėlė400 gvarškė200 gcukrus150 gvanilinis cukrus1 pak.kivi500 g
Nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus plakti su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir puse cukraus kiekio iki standžių putų. Likusį cukrų išplakti su kiaušinių tryniais ir žiupsneliu cukraus iki masė padidės dvigubai, o cukrus visiškai ištirps. Į trynių masę įmaišyti porą šauktų baltymų masės ir supilti persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišius, sudėti likusius baltymus ir atsargiai dar kartą viską išmaišyti.
Margarinu ištepti kepimo formą ir atsargiai supilti tešlą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.
Atvėsusį perpjauti į lygias dalis ir tepti kremu: išplakti grietinėlę su cukrumi, vaniliniu cukrumi, į masę įmaišyti pertrintą varškę. Ant kremo dėti smulkiai supjaustytus kivi vaisius.
Nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus plakti su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir puse cukraus kiekio iki standžių putų. Likusį cukrų išplakti su kiaušinių tryniais ir žiupsneliu cukraus iki masė padidės dvigubai, o cukrus visiškai ištirps. Į trynių masę įmaišyti porą šauktų baltymų masės ir supilti persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišius, sudėti likusius baltymus ir atsargiai dar kartą viską išmaišyti.
Margarinu ištepti kepimo formą ir atsargiai supilti tešlą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.
Atvėsusį perpjauti į lygias dalis ir sutepti kremu.
Kremui pagal instrukciją ant pakelio paruošti 2 skirtingų skonių želės. Kai želė sustings, ją supjaustyti nedideliais gabalėliais. Grietinėlę išplakti swu cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki standumo. Į masę sudėti želės gabaliukus ir viską išmaišyti.. Suteptą tortą palikti keletui valandų šaldytuve kad sustingtų.
Į sutarkuotą margariną sudėti cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilti kondensuotą pieną, varškę, vanilinį cukrų ir gerai viską išmaišyti iki vientisos masės. Visą laiką maišant, įmušti po vieną kiaušinius. Sumaišytus miltus su kepimo milteliais supilti dubenį su paruošta margarino-cukraus-varškės-kiaušinių mase, suberti pjaustytas braškes ir dar kartą viską gerai išmaišyti. Kepti iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su varškės-džiovintų braškių įdaru23 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams375 gmiltai500 gdruska2 arbat. šaukštel.šaltas vanduo250 mlįdarui: varškė500 gcukrus150 gvanilinis cukrus1 pak.džiovintos braškės200 g
Ant silpnos ugnies ištirpdyti apie 50 g margarino. Į dubenį persijoti miltus. Padaryti duobutę ir į ją suberti druską, supilti vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkyti tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjauti kryžių. Likusią margarino dalį dėti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočioti iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėti į šaldytuvą kad atvėstų.
Tešlą padėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočioti iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikti kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėti atvėsusį margariną, užlankstyti jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apversti tešlą ir iškočioti pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstyti 3 lygias dalis, suvynioti į plėvelę ir padėti šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočioti, sulankstyti ir atvėsinti.
Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustyti kvadratėliais. Kvadratėliais iškloti keksiukų formelių dugną ir šonus, vidų užpildyti varškės – braškių įdaru ( sumaišyti pertrintą varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir pjaustytas džiovintas braškes)
Kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su nektarinais20 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams375 gmiltai500 gdruska2 arbat. šaukštel.šaltas vanduo250 mlšvieži nektarinai500 gcukrus100 g
Ant silpnos ugnies ištirpdyti apie 50 g margarino. Į dubenį persijoti miltus. Padaryti duobutę ir į ją suberti druską, supilti vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkyti tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjauti kryžių. Likusią margarino dalį dėti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočioti iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėti į šaldytuvą kad atvėstų.
Tešlą padėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočioti iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikti kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėti atvėsusį margariną, užlankstyti jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apversti tešlą ir iškočioti pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstyti 3 lygias dalis, suvynioti į plėvelę ir padėti šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočioti, sulankstyti ir atvėsinti.
Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustyti kvadratėliais, į jų dėti po pusę nektarino bei šaukštelį cukraus ir suformuoti pyragėlius. Viršų aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min