Norėdami dalyvauti projekte užsiregistruoti galite dviem būdais: prisijunkite per savo Facebook paskyrą, arba užpildykite registracijos formą.
Su taisyklėmis sutinku
Gauti su projektu susijusias naujienas el. paštu
Sėkmingai užsiregistravote. Dabar galite prisijungti
Norėdami dalyvauti projekte užsiregistruoti galite dviem būdais: prisijunkite per savo Facebook paskyrą, arba užpildykite registracijos formą.
Nurodykite el. paštą kuriuo registravotės ir Jūms atsiųsime naujus prisijungimo duomenis.
Nauji prisijungimo duomenys išiųsti nurodytų el. paštu.
1.5318tšk. Laima Kulikajevienė 38 receptų
Picos tešla Miltiniai patiekalai Pica su džiovintais pomidorais 432  tšk.
Pica su džiovintais pomidorais432 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams70 g Miltų300 g Aliejaus1 valg. šaukšt. Sodos1 arbat. šaukštel. Grietinės125 g Vandens0.25 skilt. K. r. kalakutienos file100 g Svogūnų laiškų50 g Pomidorų1 vnt. Kiaušinio (virto)1 vnt. Džiovintų pomidorų50 g Fermentinio sūrio 100 g
Ant nedidelės ugnies ištirpinkite margariną. Į dubenį suberkite miltus, sudėkite grietinėje gesintą sodą, aliejų, vandenį ir jau atvėsusį margariną, šiek tiek pasūdykite. Viską gerai išminkykite, kol tešla nebelips prie rankų. Padą plonai iškočiokite, perkelkite į skardą, ištepkite pomidorų padažu ir ant viršaus tolygiai išdėliokite kalakutienos file, griežinėliais pjaustytą pomidorą bei virtą kiaušinį, smulkintus džiovintus pomidorus ir svogūno laiškus. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Picą kepkite apie 35 min, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Mielinė tešla Bandelės Mielinės spurgos 293  tšk.
Mielinės spurgos293 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams50 g Miltų500 g Sausų mielių7 g Kiaušinių2 vnt. Šilto pieno1 stiklinė Aliejaus50 ml Grietinės50 ml Cukraus100 g Vanilinio cukraus1 pak.
Užminkykite mielinę tešlą ir palikite šiltai, kad tešla pakiltų. Paruoštą tešlą iškočiokite 0,5 cm storio lakštais ir stikline išspauskite apskritimus. Juos virkite karštame aliejuje. Atvėsusias spurgas apibarstykite cukraus pudra.
Mielinė tešla Bandelės Bandelės su cinamonu 279  tšk.
Bandelės su cinamonu279 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Miltų500 g Kiaušinių2 vnt. Šilto pieno250 ml Cukraus1 valg. šaukšt. Druskos1 žiupsn. Margarinas VILNIUS kepiniams50 g Aliejaus50 ml Grietinės50 ml Sausų mielių7 g
Užminkykite elastingą tešlą. Paruoštą tešlą uždenkite ir padėkite šiltai maždaug 15 min, kad pakiltų. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite maždaug 0,5 cm storio lakštą. Jį ištepkite 100 g lydytu margarinu VILNIUS ir pabarstykite 5 šaukštais cukraus ir cinamono mišinio. Tuomet tešlą suvyniokite į vyniotinį, šį supjaustykite gabalėliais. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 15 min.
Kekso tešla Keksai ir keksiukai Citrininiai keksiukai su karameline plutele 244  tšk.
Citrininiai keksiukai su karameline plutele244 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams200 g Miltų190 g Cukraus50 g Kondensuoto pieno200 g Vanilinio cukraus0.5 arbat. šaukštel. Druskos0.5 arbat. šaukštel. Kepimo miltelių0.5 arbat. šaukštel. Kiaušinių3 vnt. Citrinos žievelės1 vnt.
Į sutarkuotą margariną sudėkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilkite kondensuotą pieną ir gerai viską išmaišykite iki vientisos masės. Visą laiką maišant, įmuškite po vieną kiaušinius. Sumaišytus miltus su kepimo milteliais supilkite į dubenį su paruošta margarino-cukraus-kiaušinių mase, įberkite tarkuotą citrinos žievelę ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Kepimo formeles ištepkite Vilniaus margarinu kepiniams, pabarstykite cukrumi ir supilstykite tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Plikyta tešla Vieno kąsnio užkandžiai Užkandžiai su pikantišku varškės kremu ir ridikėliais 238  tšk.
Užkandžiai su pikantišku varškės kremu ir ridikėliais238 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 g Miltų150 g Cukraus20 g Druskos1 arbat. šaukštel. Kiaušinių4 vnt. Pieno125 ml Vandens125 ml
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir  margariną Vilnius sudėkite į puodą storu dugnu, viską išmaišykite ir užvirinkite. Tuomet supilkite miltus ir nuolatos maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. Tuomet, nuolat maišant, į tešlą po 1 muškite kiaušinius. Tešla turi tapti lygi ir elastinga. Paruoštą tešlą formuokite konditeriniu švirkštu ar maišeliu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Iškeptus pyragaičius, atvėsintus ir perpjautus per pusę, įdarykite varškės kremu su petražolėmis, česnaku ir ridikėliais.
Mielinė tešla Miltiniai patiekalai Pica mieliniu padu 236  tšk.
Pica mieliniu padu236 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams50 g Miltų500 g Kiaušinių2 vnt. Šilto pieno250 ml Cukraus1 valg. šaukšt. Druskos1 žiupsn. Aliejaus50 ml Grietinės50 ml Sausų mielių7 g
Užminkykite elastingą tešlą. Paruoštą tešlą uždenkite ir padėkite šiltai maždaug 15 min, kad pakiltų. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite maždaug 0,5 cm storio lakštą. Jį patepkite pora šaukštų pomidorų padažo, dėkite mėgstamus priedus picai, apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 25 min.
Plikyta tešla Vieno kąsnio užkandžiai Užkandžiai su pikantiška varške ir saulėje džiovintais pomidorais 218  tšk.
Užkandžiai su pikantiška varške ir saulėje džiovintais pomidorais218 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 g Miltų150 g Cukraus20 g Druskos1 arbat. šaukštel. Kiaušinių4 vnt. Pieno125 ml Vandens125 ml Varškės 150 g Petražolių2 šak. Česnako1 skilt. Saulėje džiovintų pomidorų50 g
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir  margariną Vilnius sudėkite į puodą storu dugnu, viską išmaišykite ir užvirinkite. Tuomet supilkite miltus ir nuolatos maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. Tuomet, nuolat maišant, į tešlą po 1 muškite kiaušinius. Tešla turi tapti lygi ir elastinga. Paruoštą tešlą formuokite konditeriniu švirkštu ar maišeliu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Iškeptus pyragaičius atvėsinkite, perpjaukite ir įdarykite varškės kremu su petražolėmis, česnaku ir saulėje džiovintais pomidorais.
Plikyta tešla Vieno kąsnio užkandžiai Užkandžiai su kalakuto kumpeliu 208  tšk.
Užkandžiai su kalakuto kumpeliu208 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 g Miltų150 g Cukraus40 g Druskos1 arbat. šaukštel. Kiaušinių4 vnt. Pieno125 ml Vandens125 ml Varškės100 g Petražolių2 šak. Česnako1 vnt. Parūkyto kalakutienos kumpelio50 g
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir  margariną Vilnius sudėkite į puodą storu dugnu, viską išmaišykite ir užvirinkite. Tuomet supilkite miltus ir nuolatos maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. Tuomet, nuolat maišant, į tešlą po 1 muškite kiaušinius. Tešla turi tapti lygi ir elastinga. Paruoštą tešlą formuokite konditeriniu švirkštu ar maišeliu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Iškeptus pyragaičius atvėsinkite, perpjaukite pusiau ir įdarykite varškės kremu su petražolėmis, česnaku ir smulkiai pjaustytu parūkytu kalakutienos kumpeliu.
Plikyta tešla Vieno kąsnio užkandžiai Užkandžiai su varške ir lašiša 195  tšk.
Užkandžiai su varške ir lašiša195 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 g Miltų150 g Vandens20 g Druskos1 arbat. šaukštel. Kiaušinių4 vnt. Pieno125 ml Vandens125 ml Pertrintos varškės100 g Parūkytos lašišos50 g
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir margariną Vilnius sudėkite į puodą storu dugnu, viską išmaišykite ir užvirinkite. Tuomet supilkite miltus ir nuolatos maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. Tuomet, nuolat maišant, į tešlą po 1 muškite kiaušinius. Tešla turi tapti lygi ir elastinga. Paruoštą tešlą formuokite konditeriniu švirkštu ar maišeliu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Iškeptus pyragaičius, atvėsintus ir perpjautus, įdarykite varškės kremu bei parūkyta lašiša
Plikyta tešla Sausainiai Plikyti sausainiai 189  tšk.
Plikyti sausainiai189 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 g Miltų150 g Cukraus40 g Vanilinio cukraus1 pak. Kiaušinių4 vnt. Pieno125 ml Vandens125 ml
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir margariną Vilnius sudėkite į puodą storu dugnu, viską išmaišykite ir užvirinkite. Tuomet supilkite miltus ir nuolatos maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. Tuomet, nuolat maišant, į tešlą po 1 muškite kiaušinius. Tešla turi tapti lygi ir elastinga. Paruoštą tešlą formuokite konditeriniu švirkštu ar maišeliu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.
Plikyta tešla Pyragėliai Plikyti pyragaičiai su plaktos grietinėlės įdaru 186  tšk.
Plikyti pyragaičiai su plaktos grietinėlės įdaru186 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 g Miltų150 g Cukraus40 g Vanilinio cukraus1 pakelis Druskos0.5 arbat. šaukštel. Kiaušinių4 vnt. Pieno125 ml Vandens125 ml
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir  margariną Vilnius sudėkite į puodą storu dugnu, viską išmaišykite ir užvirinkite. Tuomet supilkite miltus ir nuolatos maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. Tuomet, nuolat maišant, į tešlą po 1 muškite kiaušinius. Tešla turi tapti lygi ir elastinga. Paruoštą tešlą formuokite konditeriniu švirkštu ar maišeliu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Iškeptus pyragaičius įdarykite plakta grietinėle
Kekso tešla Keksai ir keksiukai Keksas su bananais ir spanguolėm 178  tšk.
Keksas su bananais ir spanguolėm178 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams200 g Miltų200 g Cukraus50 g Vanilinio cukraus0.5 arbat. šaukštel. Druskos0.5 arbat. šaukštel. Kepimo miltelių0.5 arbat. šaukštel. Kiaušinių2 vnt. Kondensuoto pieno200 g Bananų3 vnt. Džiovintų spanguolių100 g varškės200 g
Į sutarkuotą margariną sudėkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilkite kondensuotą pieną, varškę ir gerai viską išmaišykite iki vientisos masės. Visą laiką maišant, įmuškite po vieną kiaušinius. Bananus sutrinkite iki vientisos masės. Sumaišytus miltus su kepimo milteliais supilkite į dubenį su paruošta margarino-cukraus-kondensuoto pieno-kiaušinių mase, sudėkite pertrintus bananus, suberkite džiovintas spanguoles ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 - 50 min.
Kekso tešla Keksai ir keksiukai Varškės keksas 173  tšk.
Varškės keksas173 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams200 g Miltų200 g Cukraus50 g Vanilinis cukraus1 pak. Kiaušinių3 vnt. Druskos0.5 arbat. šaukštel. Kepimo miltelių0.5 arbat. šaukštel. Saldaus kondensuoto pieno200 g Cukraus pudros50 g Kiaušinio baltymo1 vnt.
Į sutarkuotą margariną sudėkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilkite kondensuotą pieną, varškę ir gerai viską išmaišykite iki vientisos masės. Visą laiką maišant, įmuškite po vieną kiaušinius. Sumaišytus miltus su kepimo milteliais supilkite į dubenį su paruošta margarino-cukraus-varškės-kiaušinių mase, suberkite nuplautas razinas ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Atvėsusį keksą patepkite cukraus pudros-kiaušinio baltymo glajumi.
Kapota tešla Kibinai Kibinai 166  tšk.
Kibinai166 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams200 g miltai400 g kiaušiniai2 vnt. druska1 arbat. šaukštel. grietinė2 valg. šaukšt. svogūnas1 vnt. kalakutiena500 g mėgstami prieskoniai1 pagal skonį majonezas2 valg. šaukšt.
Mažais gabaliukais supjaustyti iš šaldytuvo išimtą Vilniaus kepinių margariną, ant jo supilti miltus ir druska. Viską kapoti dideliu peiliu kol visi margarino gabaliukai apsivels miltais. Tuomet į masę įmušti 1 kiaušinį, sudėti grietinę ir viską gerai išminkyti iki vienalytės masės. Tešlą suvynioti į plėvelę ir palikti šaldytuve 30 min. Tuo tarpu paruošti įdarą - smulkiai supjaustyti mėsą ir svogūną, suberti prieskonius bei sudėti majonezą ir viską gerai išmaišyti. Ištrauktą tešlą iš šaldytuvo padalinti nedideliais gabalėliais ir iškočioti 3-4 mm storumo apskritimus. Į tešlos apskritimą dėti šaukštą mėsos įdaro, pirštais užspausti ir po to užsukti virvele kraštus. Suformuotus kibinus aptepti plaktu kiaušiniu. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Kapota tešla Sausainiai sausainiai su varške ir persikais 150  tšk.
sausainiai su varške ir persikais150 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams200 g miltai400 g cukrus100 g vanilinis cukrus1 pak. druska0.5 arbat. šaukštel. kiaušinis1 vnt. pertrinta varškė200 g konservuoti persikai200 g grietinė2 valg. šaukšt. cinamono ir cukraus mišinys2 valg. šaukšt.
Mažais gabaliukais supjaustyti iš šaldytuvo išimtą Vilniaus kepinių margariną, ant jo supilti miltus ir druska. Viską kapoti dideliu peiliu kol visi margarino gabaliukai apsivels miltais. Šį darbą taip pat galima "patikėti" virtuviniam kombainui :D Tuomet į masę įmušti 1 kiaušinį, suberti cukrų, vanilinį cukrų, sudėti grietinę, varškę ir smulkiai supjaustytus persikus. Viską gerai išminkyti iki vienalytės masės. Tešlą suvynioti į plėvelę ir palikti šaldytuve 30 min. Ištrauktą tešlą iš šaldytuvo iškočioti iki 3-4 mm storumo, stiklinaite išpjauti apskritimus, suformuoti sausainius ir apibarstyti juos cinamono ir cukraus mišiniu. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
Sluoksniuota tešla Pyragėliai Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su obuolių džemu 147  tšk.
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su obuolių džemu147 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams375 g Miltų500 g Druskos2 arbat. šaukštel. Vandens250 ml Obuolių džemo1 stikl. Kiaušinio1 vnt.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite apie 50 g margarino. Į dubenį persijokite miltus. Padarykite duobutę ir į ją suberkite druską, supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočiokite iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikite kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėkite atvėsusį margariną, užlankstykite  jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstykite į 3 lygias dalis, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočiokite, sulankstykite ir atvėsinkite. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustykite kvadratėliais, į jų vidurį dėkite po šaukštelį obuolių džemo ir suformuokite pyragėlius. Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min
Meduolinė tešla Tortai Medutis 141  tšk.
Medutis141 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams180 g miltai500 g medus 3 valg. šaukšt. kiaušiniai1 vnt. cukraus pudra 2 valg. šaukšt. druska0.5 arbat. šaukštel. soda1 valg. šaukšt. meduolių prieskoniai2 arbat. šaukštel. grietinė 30 % riebumo250 g cukrus 150 g vanilinis cukrus1 pak.
Ant silpnos ugnies ištirpinti margariną su medumi. Sudėti nugesintą sodą (ant šaukštelio sodos užpilti truputį acto kad soda suputotų). Į dubenį įmušti kiaušinį ir supilti pravėsusią tirpdyto margarino-medaus masę. Ten pat supilti persijotus miltus su prieskoniais ir žiupsneliu druskos. Užminkytą tešlą padalinti į 6 vienodas dalis ir palikti valandai šaldytuve. Po valandos tešlos gabaliukus iškočioti maždaug iki 3 mm storio torto formos paplotėliais. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol paruduos (apie 7 min). Kremui gerai išplakti grietinę ir grietinėlę su cukrumi, vaniliniu cukrumi, pabaigoje supilti citrinos sultis. Suteptą tortą palikti kelioms valandoms šaldytuve.
Sluoksniuota tešla Pyragėliai su mėsa Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kumpiu ir daržovėmis 125  tšk.
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kumpiu ir daržovėmis125 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams375 g Druskos2 arbat. šaukštel. Vandens250 ml Kalakutienos400 g Šaldytų daržovių mišinio200 g Prieskonių1 pagal skonį Kiaušinio1 vnt.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite apie 50 g margarino. Į dubenį persijokite miltus. Padarykite duobutę ir į ją suberkite druską, supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėkite į šaldytuvą kad atvėstų. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočiokite iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikite kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėkite atvėsusį margariną, užlankstykite  jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstykite į 3 lygias dalis, suvyniokite į plėvelę ir padėkite šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočiokite, sulankstykite ir atvėsinkite. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustykite kvadratėliais, į jų centrą dėkite paruošto įdaro (apkepinkite kalakutienos kumpelį su šaldytų daržovių mišiniu) ir suformuokite pyragėlius. Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min
Kapota tešla Miltiniai patiekalai Pyragėliai su pikantiška varške ir pomidorais 124  tšk.
Pyragėliai su pikantiška varške ir pomidorais 124 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams200 g miltai400 g kiaušiniai2 vnt. druska2 arbat. šaukštel. grietinė2 valg. šaukšt. varškė500 g petražolės50 g česnakas3 skilt. pomidoras2 vnt.
Mažais gabaliukais supjaustyti iš šaldytuvo išimtą Vilniaus kepinių margariną, ant jo supilti miltus ir druska. Viską kapoti dideliu peiliu kol visi margarino gabaliukai apsivels miltais. Tuomet į masę įmušti 1 kiaušinį, sudėti grietinę ir viską gerai išminkyti iki vienalytės masės. Tešlą suvynioti į plėvelę ir palikti šaldytuve 30 min. Tuo tarpu paruošti įdarą - varškę sumaišyti su žiupsneliu druskos, smulkintomis petražolėmis ir česnaku, skiltelėmis supjaustyti pomidorus. Ištrauktą tešlą iš šaldytuvo padalinti nedideliais gabalėliais ir iškočioti 3-4 mm storumo apskritimus. Į tešlos apskritimą dėti šaukštą varškės įdaro ir skiltelę poimidoro, pirštais užspausti kraštelius ir po to užsukti virvele kraštus Suformuotus pyragėlius aptepti plaktu kiaušiniu. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Plikyta tešla Pyragėliai Plikyti pyragaičiai su plaktos grietinėlės ir varškės kremu 115  tšk.
Plikyti pyragaičiai su plaktos grietinėlės ir varškės kremu115 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 g Miltų150 g Cukraus40 g Vanilinio cukraus1 pak. Druskos1 žiups. Kiaušinių4 vnt. Pieno125 ml Vandens125 ml Varškės100 g Grietinėlės200 ml
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir margariną sudėkite į puodą storu dugnu, viską išmaišykite ir užvirinkite. Tuomet supilkite miltus ir nuolat maišykite kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. Tuomet, nuolat maišant, į tešlą po 1 muškite kiaušinius. Tešla turi tapti lygi ir elastinga. Paruoštą tešlą formuokite konditeriniu švirkštu, maišeliu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Iškeptus ir atvėsusius pyragaičius perpjaukite per pusę ir įdarykite varškės ir plaktos grietinėlės kremu.
Meduolinė tešla Sausainiai Sausainiai iš meduolinės tešlos 112  tšk.
Sausainiai iš meduolinės tešlos112 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams180 g miltai500 g medus3 valg. šaukšt. kiaušiniai1 vnt. druska0.5 arbat. šaukštel. cukraus pudra2 valg. šaukšt. soda1 valg. šaukšt. meduolių prieskoniai2.5 arbat. šaukštel.
Ant silpnos ugnies ištirpinti margariną su medumi. Sudėti nugesintą sodą (ant šaukštelio sodos užpilti truputį acto kad soda suputotų). Į dubenį įmušti kiaušinį ir supilti pravėsusią tirpdyto margarino-medaus masę. Ten pat supilti persijotus miltus su prieskoniais ir žiupsneliu druskos. Užminkytą tešlą palikti valandai šaldytuve. Po valandos tešlą iškočioti maždaug iki 3 mm storio ir formuoti sausainius. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min.
Sluoksniuota tešla Miltiniai patiekalai Sluoksniuotos tešlos užkandžiai su kumpiu ir sūriu 106  tšk.
Sluoksniuotos tešlos užkandžiai su kumpiu ir sūriu106 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams375 g Miltų500 g Druskos2 arbat. šaukštel. Vandens250 ml Parūkyto kumpelio200 g Fermentinio sūrio200 g Kiaušinio1 vnt.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite apie 50 g margarino. Į dubenį persijokite miltus. Padarykite duobutę ir į ją suberkite druską, supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėkite į šaldytuvą kad atvėstų. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočiokite iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikite kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėkite atvėsusį margariną, užlankstykite  jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstykite į 3 lygias dalis, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočiokite, sulankstykite ir atvėsinkite. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustykite kvadratėliais, dėkite smulkiai pjaustyto parūkyto kumpelio ir riekelę fermentinio sūrio. Suformuokite pyragėlius. Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
Sluoksniuota tešla Miltiniai patiekalai Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varške ir špinatais 105  tšk.
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varške ir špinatais105 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams375 g miltai500 g druska2 arbat. šaukštel. vanduo250 ml varškė200 g česnakas2 skilt. kiaušinis1 vnt. špinatai1 sauja vyšniniai pomidorai100 g
Ant silpnos ugnies ištirpdyti apie 50 g margarino. Į dubenį persijoti miltus. Padaryti duobutę ir į ją suberti druską, supilti vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkyti tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjauti kryžių. Likusią margarino dalį dėti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočioti iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėti į šaldytuvą kad atvėstų. Tešlą padėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočioti iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikti kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėti atvėsusį margariną, užlankstyti jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apversti tešlą ir iškočioti pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstyti 3 lygias dalis, suvynioti į plėvelę ir padėti šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočioti, sulankstyti ir atvėsinti. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustyti kvadratėliais, jais iškloti keksiukų formelių dugną, vidų užpildyti varškės įdaru (sumaišyti pertrintą varškę, smulkintus česnkus bei špinatus ir kiaušinį). Ant viršaus uždėti vyšninį pomidorą. Kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Sluoksniuota tešla Pyragėliai Sluoksniuotos tešlos "keksiukai" su varške 102  tšk.
Sluoksniuotos tešlos "keksiukai" su varške102 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams375 g Miltų500 g Druskos2 arbat. šaukštel. Vandens250 ml Varškės400 g Cukraus100 g Vanilinio cukraus1 pak. Džiovintų spanguolių100 g Kiaušinio1 vnt.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite apie 50 g margarino. Į dubenį persijokite miltus. Padarykite duobutę ir į ją suberkite druską, supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėkite į šaldytuvą kad atvėstų. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočiokite iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikite kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėkite atvėsusį margariną, užlankstykite jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstykite į 3 lygias dalis, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočiokite, sulankstykite ir atvėsinkite. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustykite kvadratėliais. Kvadratėliais išklokite keksiukų formelių dugną, vidų užpildykite varškės įdaru (sumaišyti pertrintą varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir džiovintas spanguoles). Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min
Sluoksniuota tešla Miltiniai patiekalai Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su krabų lazdelėmis 101  tšk.
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su krabų lazdelėmis101 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams375 g miltai500 g druska2 arbat. šaukštel. vanduo250 ml krabų lazdelės 400 g
Ant silpnos ugnies ištirpdyti apie 50 g margarino. Į dubenį persijoti miltus. Padaryti duobutę ir į ją suberti druską, supilti vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkyti tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjauti kryžių. Likusią margarino dalį dėti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočioti iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėti į šaldytuvą kad atvėstų. Tešlą padėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočioti iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikti kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėti atvėsusį margariną, užlankstyti jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apversti tešlą ir iškočioti pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstyti 3 lygias dalis, suvynioti į plėvelę ir padėti šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočioti, sulankstyti ir atvėsinti. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustyti juostelėmis, į jas įvynioti po krabų lazdelę. Kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Sluoksniuota tešla Miltiniai patiekalai Sluoksniuotos tešlos užkandžiai su troškintais kopūstais 100  tšk.
Sluoksniuotos tešlos užkandžiai su troškintais kopūstais100 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams375 g Miltų500 g Druskos2 arbat. šaukštel. Vandens250 ml Raugintų kopūstų200 g Kiaušinio1 vnt.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite apie 50 g margarino. Į dubenį persijokite miltus. Padarykite duobutę ir į ją suberkite druską, supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėkite į šaldytuvą kad atvėstų. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočiokite iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikite kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėkite atvėsusį margariną, užlankstykite  jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstykite į 3 lygias dalis, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočiokite, sulankstykite ir atvėsinkite. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustykite kvadratėliais, į jų vidurį dėkite po šaukštą troškintų raugintų kopūstų ir suformuokite pyragėlius. Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min
Biskvitinė tešla Tortai Gaivus tortas 81  tšk.
Gaivus tortas81 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams20 g miltai125 g cukrus125 g kiaušiniai5 vnt. kepimo milteliai1 arbat. šaukštel. druska0.5 arbat. šaukštel. citrinos sultys0.5 vnt. kremui: grietinėlė300 g jogurtas250 g želatina20 g maskarponė300 g cukrus150 g vanilinis cukrus1 pak. konservuoti persikai850 g
Nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus plakti su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir puse cukraus kiekio iki standžių putų. Likusį cukrų išplakti su kiaušinių tryniais ir žiupsneliu cukraus iki masė padidės dvigubai, o cukrus visiškai ištirps. Į trynių masę įmaišyti porą šauktų baltymų masės ir supilti persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišius, sudėti likusius baltymus ir atsargiai dar kartą viską išmaišyti. Margarinu ištepti kepimo formą ir atsargiai supilti tešlą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Atvėsusį perpjauti į lygias dalis ir sutepti kremu. Kremui želatiną išbrinkinti 0,5 stiklinės grietinėlės ir pašildyti, kad visai ištirptų. Ištrinti varškę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir sumaišyti su jogurtu. Grietinėlę išplakti iki vidutinio standumo ir sumaišyti su varškės-jogurto mase. Įpjaustyti persikų. Suteptą tortą palikti keletui valandų šaldytuve kad sustingtų.
Picos tešla Miltiniai patiekalai keksiukai-piciukai 74  tšk.
keksiukai-piciukai74 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams70 g miltai300 g soda1 arbat. šaukštel. druska1 arbat. šaukštel. aliejus1 valg. šaukšt. grietinė125 g vanduo0.25 stikl. fermentinis sūris200 g dešra200 g konservuoti agurkai100 g švieži pomidorai2 g poras50 g
Ant nedidelės ugnies ištirpinti margariną. Į dubenį suberti miltus, sudėti grietinėje gesintą sodą, aliejų, vandenį ir jau atvėsusį margariną, šiek tiek pasūdyti. Viską gerai išminkyti, kol tešla nebelips prie rankų. Padą plonai iškočioti, supjaustyti taip, kad gabalėliais būtų galima iškloti keksiukų formelių dugną ir kraštus. Vidų ištepti pomidorų padažu ir vidų pripildyti pjaustytų priedų (dešros ir daržovių). Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Piciukus kepti apie 25-30 min, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kekso tešla Keksai ir keksiukai Morkų keksiukai 64  tšk.
Morkų keksiukai64 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams200 g miltai200 g cukrus50 g kondensuotas pienas200 g kepimo milteliai0.5 arbat. šaukštel. druska0.5 arbat. šaukštel. kiaušiniai3 vnt. pertrinta varškė200 g vanilinis cukrus1 pak. morkos200 g
Į sutarkuotą margariną sudėti cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilti kondensuotą pieną, varškę, vanilinį cukrų ir gerai viską išmaišyti iki vientisos masės. Visą laiką maišant, įmušti po vieną kiaušinius. Sumaišytus miltus su kepimo milteliais supilti dubenį su paruošta margarino-cukraus-varškės-kiaušinių mase, suberti tarkuotas morkas ir dar kartą viską gerai išmaišyti. Kepti iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Kekso tešla Keksai ir keksiukai Vanilinis keksas su varške ir džiovintom vyšniom 62  tšk.
Vanilinis keksas su varške ir džiovintom vyšniom62 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams200 g miltai200 g cukrus50 g vanilinis cukrus1 pak. kiaušiniai3 vnt. pertrinta varškė200 g džiovintos vyšnios100 g kondensuotas pienas200 g druska0.5 arbat. šaukštel. kepimo milteliai0.5 arbat. šaukštel.
Į sutarkuotą margariną sudėti cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilti kondensuotą pieną, varškę, vanilinį cukrų ir gerai viską išmaišyti iki vientisos masės. Visą laiką maišant, įmušti po vieną kiaušinius. Sumaišytus miltus su kepimo milteliais supilti dubenį su paruošta margarino-cukraus-varškės-kiaušinių mase, suberti džiovintas vyšnias ir dar kartą viską gerai išmaišyti. Kepti iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Biskvitinė tešla Tortai Tortas "Persikas" 62  tšk.
Tortas "Persikas"62 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams20 g cukrus 125 g miltai125 g kiaušiniai5 vnt. kepimo milteliai1 arbat. šaukštel. cirtinos sultys2 valg. šaukšt. druska1 žiups. kremui: greitinėlė600 g cukrus150 g vanilinis cukrus1 pak. konservuoti persikai800 g
Nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus plakti su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir puse cukraus kiekio iki standžių putų. Likusį cukrų išplakti su kiaušinių tryniais ir žiupsneliu cukraus iki masė padidės dvigubai, o cukrus visiškai ištirps. Į trynių masę įmaišyti porą šauktų baltymų masės ir supilti persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišius, sudėti likusius baltymus ir atsargiai dar kartą viską išmaišyti. Margarinu ištepti kepimo formą ir atsargiai supilti tešlą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Atvėsusį perpjauti į lygias dalis ir tepti kremu: išplakti grietinėlę su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Ant kremo dėti smulkiai supjaustytus konservuotus persikus.
Biskvitinė tešla Pyragai Kuršėnų vyniotinis 60  tšk.
Kuršėnų vyniotinis60 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams180 g miltai125 g cukrus125 g kiaušiniai5 vnt. kepimo milteliai1 arbat. šaukštel. druska2 žiups. citrinos sultys3 valg. šaukšt. saldus kondensuotas pienas200 g vanilinis cukrus1 pak. varškė180 g
Nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus plakti su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir puse cukraus kiekio iki standžių putų. Likusį cukrų išplakti su kiaušinių tryniais ir žiupsneliu cukraus iki masė padidės dvigubai, o cukrus visiškai ištirps. Į trynių masę įmaišyti porą šauktų baltymų masės ir supilti persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišius, sudėti likusius baltymus ir atsargiai dar kartą viską išmaišyti. Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (popierių prieš pilant ant jo tešlą reikia patept Vilniaus kepinių margarinu) paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto susukti ir palikti atvėst. Kremui iki purumo išsukti margariną. Plakant po truputį pilkti kondensuotą pieną, vanilinį cukrų. Sudėti pertrintą varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Ant išvynioto atvėsusio biskvito tepti kremą, vėl suvynioti ir palikti šaldytuve porai valandoms.
Biskvitinė tešla Sausainiai Biskvitiniai grybukai, voveraitės ir mėnuliukai 55  tšk.
Biskvitiniai grybukai, voveraitės ir mėnuliukai55 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams200 g miltai125 g cukrus125 g vanilinis cukrus1 pak. kepimo milteliai1 arbat. šaukštel. druska2 žiups. kiaušiniai5 vnt.
Ištirpinti kepinių margariną ir palikti kol atvės. Nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus plakti su žiupsneliu druskos ir puse cukraus kiekio iki standžių putų. Likusį cukrų išplakti su kiaušinių tryniais ir žiupsneliu cukraus ir vaniliniu cukrumi iki masė padidės dvigubai, o cukrus visiškai ištirps. Į trynių masę įmaišyti porą šauktų baltymų masės ir supilti persijotus miltus su kepimo milteliais, supilti atvėsusį margariną. Viską gerai išmaišius, sudėti likusius baltymus ir atsargiai dar kartą viską išmaišyti. Kepti įkaitintoje specialioje formoje
Biskvitinė tešla Tortai Tortas "Kivi" 55  tšk.
Tortas "Kivi"55 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams20 g miltai125 g cukrus125 g druska1 žiups. kepimo milteliai1 arbat. šaukštel. kiaušiniai5 vnt. citrinos sulys0.5 vnt. kremui: grietinėlė400 g varškė200 g cukrus150 g vanilinis cukrus1 pak. kivi500 g
Nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus plakti su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir puse cukraus kiekio iki standžių putų. Likusį cukrų išplakti su kiaušinių tryniais ir žiupsneliu cukraus iki masė padidės dvigubai, o cukrus visiškai ištirps. Į trynių masę įmaišyti porą šauktų baltymų masės ir supilti persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišius, sudėti likusius baltymus ir atsargiai dar kartą viską išmaišyti. Margarinu ištepti kepimo formą ir atsargiai supilti tešlą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Atvėsusį perpjauti į lygias dalis ir tepti kremu: išplakti grietinėlę su cukrumi, vaniliniu cukrumi, į masę įmaišyti pertrintą varškę. Ant kremo dėti smulkiai supjaustytus kivi vaisius.
Biskvitinė tešla Tortai Tortas su žele gabaliukais 51  tšk.
Tortas su žele gabaliukais51 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams20 g miltai125 g cukrus125 g druska1 žiups. kiaušiniai5 vnt. kepimo milteliai1 arbat. šaukštel. citrinos sultys3 valg. šaukšt. kremui: grietinėlė600 g želė2 pak. cukrus150 g vanilinis cukrus1 pak.
Nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus plakti su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir puse cukraus kiekio iki standžių putų. Likusį cukrų išplakti su kiaušinių tryniais ir žiupsneliu cukraus iki masė padidės dvigubai, o cukrus visiškai ištirps. Į trynių masę įmaišyti porą šauktų baltymų masės ir supilti persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišius, sudėti likusius baltymus ir atsargiai dar kartą viską išmaišyti. Margarinu ištepti kepimo formą ir atsargiai supilti tešlą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Atvėsusį perpjauti į lygias dalis ir sutepti kremu. Kremui pagal instrukciją ant pakelio paruošti 2 skirtingų skonių želės. Kai želė sustings, ją supjaustyti nedideliais gabalėliais. Grietinėlę išplakti swu cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki standumo. Į masę sudėti želės gabaliukus ir viską išmaišyti.. Suteptą tortą palikti keletui valandų šaldytuve kad sustingtų.
Kekso tešla Keksai ir keksiukai Keksiukai su šviežiom braškėm 48  tšk.
Keksiukai su šviežiom braškėm48 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams200 g miltai200 arbat. šaukštel. cukrus50 g kondensuotas pienas200 g vanilinis cukrus1 pak. kepimo milteliai0.5 arbat. šaukštel. druska0.5 arbat. šaukštel. pertrinta varškė200 g šviežios braškės200 g kiaušiniai3 vnt.
Į sutarkuotą margariną sudėti cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilti kondensuotą pieną, varškę, vanilinį cukrų ir gerai viską išmaišyti iki vientisos masės. Visą laiką maišant, įmušti po vieną kiaušinius. Sumaišytus miltus su kepimo milteliais supilti dubenį su paruošta margarino-cukraus-varškės-kiaušinių mase, suberti pjaustytas braškes ir dar kartą viską gerai išmaišyti. Kepti iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Sluoksniuota tešla Pyragėliai Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su varškės-džiovintų braškių įdaru 23  tšk.
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su varškės-džiovintų braškių įdaru23 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams375 g miltai500 g druska2 arbat. šaukštel. šaltas vanduo250 ml įdarui: varškė500 g cukrus150 g vanilinis cukrus1 pak. džiovintos braškės200 g
Ant silpnos ugnies ištirpdyti apie 50 g margarino. Į dubenį persijoti miltus. Padaryti duobutę ir į ją suberti druską, supilti vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkyti tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjauti kryžių. Likusią margarino dalį dėti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočioti iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėti į šaldytuvą kad atvėstų. Tešlą padėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočioti iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikti kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėti atvėsusį margariną, užlankstyti jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apversti tešlą ir iškočioti pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstyti 3 lygias dalis, suvynioti į plėvelę ir padėti šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočioti, sulankstyti ir atvėsinti. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustyti kvadratėliais. Kvadratėliais iškloti keksiukų formelių dugną ir šonus, vidų užpildyti varškės – braškių įdaru ( sumaišyti pertrintą varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir pjaustytas džiovintas braškes) Kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
Sluoksniuota tešla Pyragėliai Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su nektarinais 20  tšk.
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su nektarinais20 tšk.
Įvertink receptą
Laima5318 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams375 g miltai500 g druska2 arbat. šaukštel. šaltas vanduo250 ml švieži nektarinai500 g cukrus100 g
Ant silpnos ugnies ištirpdyti apie 50 g margarino. Į dubenį persijoti miltus. Padaryti duobutę ir į ją suberti druską, supilti vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkyti tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjauti kryžių. Likusią margarino dalį dėti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočioti iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėti į šaldytuvą kad atvėstų. Tešlą padėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočioti iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikti kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėti atvėsusį margariną, užlankstyti jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apversti tešlą ir iškočioti pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstyti 3 lygias dalis, suvynioti į plėvelę ir padėti šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočioti, sulankstyti ir atvėsinti. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustyti kvadratėliais, į jų dėti po pusę nektarino bei šaukštelį cukraus ir suformuoti pyragėlius. Viršų aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min
PROJEKTO ORGANIZATORIUS: