Margarinas VILNIUS kepiniams7 v.š.
Vandens1 stiklinės
Kvietinių miltų2 stiklinės
Druskos1 a.š.
Kukurūzų miltų1 stiklinė
Sausų mielių1 a.š.
Cukraus1 a.š.
Alyvų ar kito aliejaus100 g
Česnako 3-4 skiltelės
Pjaustytų bazilikų žiupsnelis
Petražolių žiupsnelis
Raudonėlių žiupsnelis
Krapų žiupsnelis
Čiobrelių žiupsnelis
Mairūno žiupsnelis
Kmynų žiupsnelis
PROVANSO ŽOLELIŲ DUONELE gaminimas : stiklinė-200ml. Vienoje stiklinėje šilto vandens išmaišykite mieles ir cukrų, palikite šiltoje vietoje 15 min., kad suputotų. Pasiruoškite prieskonius užpilui (3 v.š.), žalumynus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su ištirpintu margarinu, įspauskite česnaką ir viską palikite dubenėlyje iki panaudojimo. Dideliame inde suberkite sijotus miltus, jei neturite kukurūzų miltų, galite naudoti vien tik kvietinius, įberkite druską, tirpintą margariną, supilkite mielių mišinį, viską minkykite kokias 5min, tešlą apdenkite rankšluostuku ir palikite 1val. šiltoje vietoje, kad pakiltų. Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkykite, verskite ant lentos, pabarstytos miltais, kočiokite apvalų lakštą, nekočiokite per plonai. Tešlos lakštą gausiai patepkite pasiruoštu aliejaus mišiniu, supjaustykite juostelėmis. Imkite po vieną juostelę ir susukite spiralę, dėkite ją į kepimo skardą iškotą kepimo popierium, palikite dar pusvalandžiui, kad pakiltų. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.