Norėdami dalyvauti projekte užsiregistruoti galite dviem būdais: prisijunkite per savo Facebook paskyrą, arba užpildykite registracijos formą.
Su taisyklėmis sutinku
Gauti su projektu susijusias naujienas el. paštu
Sėkmingai užsiregistravote. Dabar galite prisijungti
Norėdami dalyvauti projekte užsiregistruoti galite dviem būdais: prisijunkite per savo Facebook paskyrą, arba užpildykite registracijos formą.
Nurodykite el. paštą kuriuo registravotės ir Jūms atsiųsime naujus prisijungimo duomenis.
Nauji prisijungimo duomenys išiųsti nurodytų el. paštu.
5.444tšk. Jolanta Muniuvienė 19 receptų
Picos tešla Miltiniai patiekalai Naminė pica 71  tšk.
Naminė pica71 tšk.
Įvertink receptą
Jolanta444 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams2 arbat. šaukštel. Šilto vandens180 ml Sausų mielių7 g Cukraus0,5 arbat. šaukštel. Miltų
Į dubenį persijokite miltus, supilkite tirpintą Vilniaus margariną, mieles, druską ir užminkykite tešlą. Uždenkite ir padėkite šiltai, kad pakiltų. Tuo tarpu pasiruoškite, ką dėsite ant picos. Dėkite tai, ką randate šaldytuve... Pieniška dešra, pomidorai,paprika, marinuoti svogūnėliai, mėlynasis svogūnas... ir aišku sūris. Pakilusią tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo, dėkite ją į kepimo popierium patiestą skardą. Tešlą patepkite pomidorų pasta, išdėliokite dešrą, daržoves, užbarstykite sūriu ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 20 min.. Puikūs pietūs, SKANAUS!
Picos tešla Miltiniai patiekalai Pica su varške ir pomidorais 49  tšk.
Pica su varške ir pomidorais49 tšk.
Įvertink receptą
Jolanta444 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams115 g Miltų210 g Vandens60 ml Druskos0,5 arbat. šaukštel. Liesos varškės200 g Rūkyto kumpelio100 g Svogūno1 vnt. Pomidorų1 - 2 vnt. Fermentinio sūrio100 g Kiaušinio1 vnt. Bazilikų
Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Sudėkite šaltą, sutarkuotą Vilniaus margariną ir išmaišykite. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai. Po truputį į trupinius supilkite  šaltą vandenį. Šiek tiek lengvai paminkykite ir suformuokite iš tešlos rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 30 min. Atšalusią tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo, perkelkite į skardą. Varškę sumaišykite su kubeliais pjaustytu kumpeliu ir ja aptepkite tešlos pagrindą, užlenkite kraštus ir juos patepkite plaktu kiaušiniu, uždėkite pjaustytus pomidorus, apibarstykite sūriu ir bazilikais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 30-40 min.
Mielinė tešla Miltiniai patiekalai Duonos lazdelės su kmynais 34  tšk.
Duonos lazdelės su kmynais34 tšk.
Įvertink receptą
Jolanta444 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams50 ml Vandens250 ml Druskos2 arbat. šaukštel. Cukraus1 valg. šaukšt. Kiaušinio1 vnt. Pirmos rūšies miltų500 g Šviežių mielių20 g Kmynų
Mieles ištrinkite su cukrumi, įberkite šaukštą miltų ir įpilkite 50 ml pašildyto vandens. Viską gerai išmaišykite ir palikite mieles šiltoje vietoje apie 15 – 20 min, kad suputotų. Į dubenį supilkite šiltą vandenį, tirpintą margariną, suberkite druską, kmynus, išplaktą kiaušinį, pakilusias mieles ir suberkite persijotus miltus. Užminkykite tešlą. Minkykite 7 – 10 min, kol tešla nebekibs prie rankų. Tada dubenį patepkite aliejumi ir sudėkite išminkytą tešlą. Dubenį padėkite į šiltą vietą, uždenkite rankšluostuku ir palikite 1 – 1.5 val, kad tešla pakiltų. Pakilusią tešlą perminkykite. Lentelę ar stalą pabarstykite miltais, paimkite gabaliuką tešlos, jį plonai iškočiokite ir supjaustykite pailgomis juostelėmis. Juosteles dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Palikite 15 min, kad juostelės pakiltų. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių ir kepkite juosteles apie 6 – 8 min iš vienos pusės, paskui jas apverskite ir dar kepkite apie 4 min iš kitos pusės. Jei norite labiau paskrudusių juostelių, kepkite ilgiau.
Mielinė tešla Miltiniai patiekalai Mielinės bandelės 34  tšk.
Mielinės bandelės34 tšk.
Įvertink receptą
Jolanta444 tšk.
Miltų500 g Kiaušinių (L dydžio)2 vnt. Cukraus50 g Sausų mielių7 g Šilto pieno125 ml Margarinas VILNIUS kepiniams100 g
Miltus persijokite ir sumaišykite su mielėmis. Sudėkite likusius produktus ir gerai išminkykite tešlą. Uždenkite ir šiltai kildinkite, kol tešla pakils dvigubai. Tada dar kartą perminkykite tešlą ir formuokite bandeles, padarytas sudėkite į skardą, aptepkite plaktu kiaušiniu ir dar palaikykite apie dešimt minučių šiltai. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduos. Įdarui galite naudoti dešreles, rūkytus lašinukus su svogūnais ir pipiriukais ar panašiai.
Mielinė tešla Miltiniai patiekalai Mielinės bandelės su sezamais 32  tšk.
Mielinės bandelės su sezamais32 tšk.
Įvertink receptą
Jolanta444 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams30 g Miltų220 g Grietinėlės 35%75 ml Šilto vandens75 ml Sausų mielių5 g Cukraus3 valg. šaukšt. Sezamo sėklų2 - 3 valg. šaukšt. Druskos
Į drungną grietinėlės, tirpinto margarino ir vandens mišinį supilkite cukrų ir mieles, maišant ištirpinkite. Sumaišykite miltus, sezamų sėklas ir druską. Palengva supilkite vandens ir grietinėlės mišinį. Išminkykite ir palikite šiltai pakilti apie 1 val. Iš pakilusios tešlos suformuokite apvalius kamuoliukus, dėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi, paspauskite šiek tiek bandutę, ir kepkite iki 180 - 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 10-15 min. Į bandeles galite įmaišyti juodųjų sezamo sėklų ar aguonų. 
Meduolinė tešla Sausainiai Meduoliniai grybukai 29  tšk.
Meduoliniai grybukai29 tšk.
Įvertink receptą
Jolanta444 tšk.
310 g miltų 2 kiaušiniai 120 g margarino arba margarino (kepiniams) 100 g cukraus 30 g medaus,galima ir dirbtinio 110 g grietinės pusė arbatinio šaukštelio sodos truputis vanilino,cinamono,maltų gvaizdikėlių Sodą nugesiname su trupučiu acto. Į dubenį dedame kiaušinius, margariną, cukrų, medų, prieskonius, sumaišome. Dubenį statome į kitą indą su vandeniu ir tokioje vandens vonelėje maišant, pakaitiname, kol margarinas, cukrus ištirps. Paliekame truputį pravėsti.Tada pilame sodą, grietinę, sumaišome. Beriame persijotus miltus ir išmaišome.Kepame gerai įkaitintoje grybukų keptuvėje.Galima papuošti šokoladu ir baltu glajumi.
Mielinė tešla Miltiniai patiekalai Provanso žolelių duonelė 25  tšk.
Provanso žolelių duonelė25 tšk.
Įvertink receptą
Jolanta444 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams7 v.š. Vandens1 stiklinės Kvietinių miltų2 stiklinės Druskos1 a.š. Kukurūzų miltų1 stiklinė Sausų mielių1 a.š. Cukraus1 a.š. Alyvų ar kito aliejaus100 g Česnako 3-4 skiltelės Pjaustytų bazilikų žiupsnelis Petražolių žiupsnelis Raudonėlių žiupsnelis Krapų žiupsnelis Čiobrelių žiupsnelis Mairūno žiupsnelis Kmynų žiupsnelis
PROVANSO ŽOLELIŲ DUONELE gaminimas : stiklinė-200ml. Vienoje stiklinėje šilto vandens išmaišykite mieles ir cukrų, palikite šiltoje vietoje 15 min., kad suputotų. Pasiruoškite prieskonius užpilui (3 v.š.), žalumynus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su ištirpintu margarinu, įspauskite česnaką ir viską palikite dubenėlyje iki panaudojimo. Dideliame inde suberkite sijotus miltus, jei neturite kukurūzų miltų, galite naudoti vien tik kvietinius, įberkite druską, tirpintą margariną, supilkite mielių mišinį, viską minkykite kokias 5min, tešlą apdenkite rankšluostuku ir palikite 1val. šiltoje vietoje, kad pakiltų. Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkykite, verskite ant lentos, pabarstytos miltais, kočiokite apvalų lakštą, nekočiokite per plonai. Tešlos lakštą gausiai patepkite pasiruoštu aliejaus mišiniu, supjaustykite juostelėmis. Imkite po vieną juostelę ir susukite spiralę, dėkite ją į kepimo skardą iškotą kepimo popierium, palikite dar pusvalandžiui, kad pakiltų. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Meduolinė tešla Sausainiai Šventiniai meduoliai 25  tšk.
Šventiniai meduoliai25 tšk.
Įvertink receptą
Jolanta444 tšk.
450 gr. miltų 150 gr. rudojo cukraus 100 g. vilniaus margarino 2 kiaušiniai 100 gr. medaus 2 arb. šaukšteliai gesintos sodos prieskonių meduoliams Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintą margariną, viską išmaišyti. Dubenį dėti ant garų ( puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol cukrus ištirps, nukelti nuo garų, supilti sodą ir gerai išsukti, tešla suputos,tada suberti miltus ir užminkyti minkštą tešlą ( jeigu per skysta įdėti miltų ). Atšaldyti nereikia, iš karto kočiokite ir išspauskite figūrėles . Orkaitę įkaitinti iki 220 C, dėkite meduoliukus, ir tik jiems iškilus traukite lauk.Meduoliai kepa labai greit,iškepusius galima papuošti.
Mielinė tešla Miltiniai patiekalai Mielinė pynė su riešutais 22  tšk.
Mielinė pynė su riešutais22 tšk.
Įvertink receptą
Jolanta444 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 g Šilto pieno125 ml Sausų mielių7 g Cukraus50 g Kiaušinių (L dydžio)2 vnt. Miltų500 g Riešutų
Miltus persijokite ir sumaišykite su mielėmis. Sudėkite likusius produktus ir gerai išminkykite tešlą. Uždenkite ir šiltai kildinkite, kol tešla pakils dvigubai. Tada dar kartą perminkykite tešlą ir formuokite pynę, dėkite į skardą, aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite riešutais bei cukrumi ir dar palaikykite apie dešimt minučių šiltai. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduos.
Mielinė tešla Miltiniai patiekalai Batonas su morkom ir moliūgo sėklom 22  tšk.
Batonas su morkom ir moliūgo sėklom22 tšk.
Įvertink receptą
Jolanta444 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams50 g Šilto vandens75 ml Grietinėlės 35 proc. riebumo75 ml Sausų mielių5 g Cukraus 3 v.š. Kvietinių miltų250 g Morkų2 vnt. Moliūgų sėklų2-3 šaukštai Druskos žiupsnelis
Į drungną grietinėlės ir vandens mišinį supilkite tirpintą margariną, cukrų ir mieles, maišant ištirpinkite. Sumaišykite miltus, moliūgų sėklas, tarkuotas morkas ir druską. Palengva supilkite vandens, margarino ir grietinėlės mišinį. Išminkykite ir palikite šiltai pakilti apie 1 val. Iš pakilusios tešlos suformuokite pailgus batoniukus, dėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite iki 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Mielinė tešla Miltiniai patiekalai Mielinės tešlos kiškutis 19  tšk.
Mielinės tešlos kiškutis19 tšk.
Įvertink receptą
Jolanta444 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 g Šilto pieno125 ml Sausų mielių7 g Cukraus50 g Kiaušinių (L dydžio)2 vnt. Miltų500 g
Miltus persijokite ir sumaišykite su mielėmis. Sudėkite likusius produktus ir gerai išminkykite tešlą. Uždenkite ir šiltai kildinkite, kol tešla pakils dvigubai. Tada dar kartą perminkykite tešlą ir formuokite kiškutį, jį aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20min. Galite papuošti tirpintu šokoladu...Bus puiki puošmena Velykų stalui!
Plikyta tešla Pyragėliai PLIKYTI PYRAGAIČIAI SU KREMU 17  tšk.
PLIKYTI PYRAGAIČIAI SU KREMU17 tšk.
Įvertink receptą
Jolanta444 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 g Miltų200 g Kiaušinių (L)4 vnt. Vandens100 ml Druskos1 arbat. šaukštel. Liesos varškės200 g Grietinėlės (36%)200 g Cukraus120 g
Puode pakaitinkite pusę stiklinės vandens, įdėkite margariną ir druską. Kai margarinas išsilydis, įberkite stiklinę miltų ir be sustojimo maišykite, kad neprisviltų. Masę truputį atvėsinkite, kad galėtumėte įplakti kiaušinius. Dėkite po vieną kiaušinį ir plakite mikseriu. Gautą masę dėkite šaukšteliu į kepimo skardą arba, jei turite, išspauskite sausainukus per konditerinį maišelį. Tarp sausainukų reikia palikti tarpelius, nes jie išsipučia. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos, tik jokiu budu negalima atidarinėti orkaitės, nes pyragėliai gali sukristi. Iškepusius pyragėlius prapjaukite ir įdėkite kremo. Kremui, varškę su grietinėle, cukrum ir vanile plakite elektriniu mikseriu, kol gausis vientisas ir purus kremas. Kremą į sausainukus galima įdėti šaukšteliu arba konditeriniu maišeliu. Galite papuošti vaisiais arba uogomis. Skanaus!
Kekso tešla Keksai ir keksiukai Šokoladinis bananų keksas su cinamonu ir žemės riešutais 13  tšk.
Šokoladinis bananų keksas su cinamonu ir žemės riešutais13 tšk.
Įvertink receptą
Jolanta444 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams150 g Cukraus300 ml Banano1 vnt. Grietinės100 g Šokolado100 g Kakavos miltelių4 arbat. šaukštel. Cinamono1 arbat. šaukštel. Miltų500 ml Kepimo miltelių1 arbat. šaukštel. Smulkintų riešutų50 g Cukraus arbat. šaukštel.
Bananą sutrinkite šakute, o margariną ir šokoladą ištirpinkite nedideliame puode. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo, sudėkite trintą bananą, grietinę ir dar plakite apie minutę. Supilkite margarino bei šokolado mišinį ir tešlą gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kakava, kepimo milteliais, cinamonu ir įmaišykite į tešlą. Tešlą supilkite į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Ant tešlos suberkite riešutus, pabarstykite cukrumi ir ant viršaus išdėliokite nedidelius sviesto gabaliukus. Kepkite iki 175-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Man kepė apie 1h, o jūs žiurėkite pagal savo orkaitę. Keksas labai skanus,drėgnas... Su lengva bananų užuomina.
Kekso tešla Keksai ir keksiukai Keksiukai su varške 12  tšk.
Keksiukai su varške12 tšk.
Įvertink receptą
Jolanta444 tšk.
Pusriebės varškės250 g Kiaušinių3 vnt. Miltų1 arbat. šaukštel. Cukraus1 arbat. šaukštel. Margarinas VILNIUS kepiniams125 g Druskos1 arbat. šaukštel. Kepimo miltelių1 arbat. šaukštel. Vanilinio cukraus1 arbat. šaukštel.

Margariną ištirpinkite. Persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Į išplaktus kiaušinius sudėkite pertrintą varškę, supilkite atvėsintą margariną, viską išmaišykite. Supilkite miltus ir viską permaišykite. Kepkite iki 170-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.

Sluoksniuota tešla Pyragėliai Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varškės kremu 11  tšk.
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varškės kremu11 tšk.
Įvertink receptą
Jolanta444 tšk.
tešlai 375gr vilniaus kepinių margarino 500gr miltų 250ml šalto vandens 2 a.š druskos įdarui 0,5 indelio saldaus kondensuoto pieno 130 gr minkšto margarino president vanilines varškės apie 300gr Minkštą margariną plakti mikseriu kol pabals,palaipsniui po šaukštą ,vis plakant ,įmaišyti kondensuotą pieną,tada sudėti varškę,viską gerai išmaišyti ir padėti kremą į šaldytuvą 30 min. Kremą sudėti i konditerinį maišelį ir juo įdaryti ragelius...paprasta,greita ir labai skanu... varškė buvo su cukrum,tai saldumo pilnai užteko. Į dubenį išsijoti miltus ir druską. Miltų viduryje padaryti įdubimą, supilti vandenį, ištirpintą ir atvėsintą margariną. Margarino jums reikės apie 70gr. Imdami po truputį miltų iš kraštų užmaišyti tešlą. Išimti tešlą iš dubens ir keletą kartų perminkyti. Suformuoti rutulį, jo viršuje peiliu įpjauti kryžių. Dėti margariną tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir kočėlu išmušti iki 1cm storio (jei reikia, rankomis formuokite margarino kraštus, kad gautųsi stačiakampis). Padėkite į šaldytuvą. Išimkiteti tešlą iš dubens ir padėti ant miltais pabarstyto paviršiaus. Kiek atlenkti kiekvieną tešlos kampą ir kočėlu iškočti, kol turėsite kažką panašaus į keturlapį dobilą (tešlos vidurys turėtų būti kiek storesnis nei kraštai). Į tešlos centrą dėti išmuštą margariną. Užlankstyti tešlos kraštus, kad visiškai jį paslėptų.Apversti tešlą ir iškočioti pailgą, maždaug 7-8 mm storio stačiakampį. Sulankstyti tešlą į tris dalis. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą bent 30 minučių.Atvėsusią tešlą iškočioti ir supjaustyti pailgom juostelėm,jomis apvynioti ragelių formeles[jų neturint jas galima pasidaryti suglamžant foliją]ir kepti 15-20 min iki 220c įkaitintoj orkaitėj.Iškepusius ragelius atvėsinti ir įdaryti kremu,skanaus.
Kekso tešla Keksai ir keksiukai Keksiukai su kondensuotu pienu 10  tšk.
Keksiukai su kondensuotu pienu10 tšk.
Įvertink receptą
Jolanta444 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams225 g Cukraus100 g Miltų200 g Kiaušinių3 vnt. Saldaus kondensuoto pieno240 g Kepimo miltelių1 arbat. šaukštel. Vanilinio cukraus1 arbat. šaukštel. Druskos1 arbat. šaukštel. Maskarponės sūrio arbat. šaukštel. Laimo sulčių arbat. šaukštel.
Minkštą margariną išplakite su cukrumi, vanile ir žiupsneliu druskos, supilkite kondensuotą pieną ir plakite iki purumo. Persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir supilkite į margarino masę, gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Kepkite iki  170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min, ar iškepę geriausia patikrinti mediniu smeigtuku. Iškepusius ir atvėsusius keksiukus papuoškite maskarponės sūrio kremuku... Mmm... Skanumėlis... Kelis šaukštus maskarponės sumaišykite su keliais šaukštais saldaus kondensuoto pieno, įpilkite kelis lašus laimo sulčių ir viską suplakite mikseriu... Gautą masę sudėkite į konditerinį maišelį ir papuoškite keksiukus.
Kapota tešla Kibinai Kibinai 10  tšk.
Kibinai10 tšk.
Įvertink receptą
Jolanta444 tšk.
tešlai 800 gr miltų 200 gr grietinės 3 kiaušiniai L dydžio 200 gr vilniaus kepinių margarino 0,5 a.š druskos įdarui 700 gr maltos mėsos 1 smulkiai supjaustytas svogūnas pagal skonį druskos,pipirų 1 kiaušinis ir 1 kiaušinis kibinų aptepimui. Miltus supilti į dubenį,įtarkuoti per burokinę tarką margariną,įdėti druską ir kapoti peiliu iki trupinių. Kitame dubenėlyje suplakti kiaušinius ir sumaišyti su grietine,gautą plakinį supilti į miltus ir užminkyti tešlą.Užminkytą tešlą padėti 30 min. į šaldytuvą.Iš atšaldytos tešlos pasidaryti 20 kamuoliukų,juos iškočioti,ant jų dėti paruošto įdaro ir suformuoti kibinus. Kepimo skardą iškloti kepimo popierium,ir sudėti kibinus. Praėjus 5 min,kai kibinai kepa,juos aptepti plaktu kiaušiniu. Kepti 200c apie 20-30min.SKANAUS.
Meduolinė tešla Sausainiai Meduoliniai grybukai 7  tšk.
Meduoliniai grybukai7 tšk.
Įvertink receptą
Jolanta444 tšk.
310 g miltų 2 kiaušiniai 120 g margarino (kepiniams) 100 g cukraus 30 g medaus,galima ir dirbtinio 110 g grietinės pusė arbatinio šaukštelio sodos truputis vanilino,cinamono,maltų gvaizdikėlių Sodą nugesiname su trupučiu acto. Į dubenį dedame kiaušinius, margariną, cukrų, medų, prieskonius, sumaišome. Dubenį statome į kitą indą su vandeniu ir tokioje vandens vonelėje maišant, pakaitiname, kol margarinas, cukrus ištirps. Paliekame truputį pravėsti.Tada pilame sodą, grietinę, sumaišome. Beriame persijotus miltus ir išmaišome.Kepame gerai įkaitintoje grybukų keptuvėje.Galima papuošti šokoladu ir baltu glajumi.
Biskvitinė tešla Tortai Tortas MARGARITA 2  tšk.
Tortas MARGARITA2 tšk.
Įvertink receptą
Jolanta444 tšk.
Paruošimui Jums reikės: 5 Kiaušinio tryniai 125 g miltų 200 g cukraus 75 g krakmolo 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių 5 valg. šaukštas karšto vandens 20gr vilniaus margarino TORTAS 'MARGARITA' gaminimas : Į kiaušinių trynių bei karšto vandens plakinį suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir maišykite, kol ištirps. Paskui suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei krakmolu, įmaišykite standžiai suplaktus baltymus. Gautą tešlą tolygiai paskirstykite kepimo popieriumi išklotoje formoje,formos kraštus ištepkite margarinu.Kepkite apie 20-30 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai pusiau,i tris dalis,ir pertepti paruoštu kremu. kremui reikia. Didelio indelio grietinėlės 450 g. , 36 proc. Braškių ( tik šviežių ) , pagal pareikį , maždaug puse kg,galima naudoti šaldytas. Cukraus ir citrinos rūgštelės , pagal savo skonį Želatinos 1 didelis šaukštas Sutriname trečdalį dalį braškių į piure . Želatiną išbrinkiname , ištirpiname . Biskvitą padaliname į 3 dalis . Išplakame puse grietinėlės su cukrumi , į ją sudedame braškių piure ir supilame ištirpintą želatiną ( viską darome greitai ) . Dedame į formą biskvitą , ant jo supilame grietinėlės - braškių masę . Uždedame kitą biskvitą . Vėl išplakame likusę grietinėlę su cukrumi ir citrinos rūgštele , ją sudedame ant biskvito . Braškes supjaustome gabaliukais , kokiais jūs norite , ir jas susmaigstome į grietinėlę . Dedame trečią biskvitą , truputi paspaudžiame .Aptepame torto šonus ir viršų plakta grietinėle ir papuošiam šokoladu ir braškėm.Tai labai gaivus ir skanus tortas.
PROJEKTO ORGANIZATORIUS: