Norėdami dalyvauti projekte užsiregistruoti galite dviem būdais: prisijunkite per savo Facebook paskyrą, arba užpildykite registracijos formą.
Su taisyklėmis sutinku
Gauti su projektu susijusias naujienas el. paštu
Sėkmingai užsiregistravote. Dabar galite prisijungti
Norėdami dalyvauti projekte užsiregistruoti galite dviem būdais: prisijunkite per savo Facebook paskyrą, arba užpildykite registracijos formą.
Nurodykite el. paštą kuriuo registravotės ir Jūms atsiųsime naujus prisijungimo duomenis.
Nauji prisijungimo duomenys išiųsti nurodytų el. paštu.
4.543tšk. Modesta Povilaitienė 16 receptų
Picos tešla Vieno kąsnio užkandžiai Picos užkandėlė 54  tšk.
Picos užkandėlė54 tšk.
Įvertink receptą
Modesta543 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams70 g Grietinės125 g Sodos1 arbat. šaukštel. Miltų300 g Vandens0.25 stikl. Augalinio aliejaus1 valg. šaukšt. Šalto rūkymo dešros12 riek. Konservuotų aitriųjų pipirų12 gab.
Į dubenį išsijokite miltus. Puodelyje sumaišykite grietinę su soda ir viską supilkite į miltus. Supilkite augalinį aliejų, vandenį. Viską išmaišykite. Margariną kepiniams "Vilnius" ištirpinkite ant mažos ugnies ir pravėsusį supilkite į miltų masę. Išminkykite tešlą kol ši nelips prie rankų. Jei reikia galima pabarstyti miltų. Iškočiokite tešlą ant kepimo popieriaus, truputį pabarstyto miltais. Išspauskite apskritimus ir dėkite juos į keksiukų kepimo formą (galima iškloti kepimo popieriumi). Patepkite kiekvieną užkandėlę pomidorų padažu, dėkite tarkuoto sūrio, šalto rūkymo dešros ir konservuotų aitriųjų pipirų. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus!
Picos tešla Miltiniai patiekalai Pica su pesto padažu, mocarela ir pomidorais 52  tšk.
Pica su pesto padažu, mocarela ir pomidorais52 tšk.
Įvertink receptą
Modesta543 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams70 g Grietinės125 g Sodos1 arbat. šaukštel. Miltų300 g Vandens0.25 stikl. Augalinio aliejaus1 valg. šaukšt. Špinatų100 g Žemės riešutų80 g Alyvuogių aliejaus150 ml Mocarelos300 g Vyšninių pomidorų1 ind.
Puiki pica tiems, kuriems pabodo tradicinės picos su mėsa ir pomidorų padažu. Pesto padažo variacijų yra keletas, aš pasirinkau su špinatais ir žemės riešutais. Jį galite pasigaminti patys arba paieškoti parduotuvės lentynose. Į dubenį išsijokite miltus. Puodelyje sumaišykite grietinę su soda ir viską supilkite į miltus. Supilkite augalinį aliejų, vandenį. Viską išmaišykite. Margariną kepiniams "Vilnius" ištirpinkite ant mažos ugnies ir pravėsusį supilkite į miltų masę. Išminkykite tešlą kol ši nelips prie rankų. Jei reikia galima pabarstyti miltų. Iškočiokite tešlą ant kepimo popieriaus, truputį pabarstyto miltais. Pesto padažo gamyba. Pakepinkite sausoje keptuvėje riešutus ir juos sudėkite į maisto smulkintuvą kartu su špinatais, česnaku, druska. Trinkite pamažu pildami alyvuogių aliejų. Gautu padažu tepkite picos pagrindą (o likutį - į šaldytuvą), dėkite mocarelą, vyšninius pomidorus ir viska pašlakstykite alyvuogių aliejumi bei pagal skonį pabarstykite džiovinto čiobrelio. Dėkite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 min. Skanaus!
Kekso tešla Keksai ir keksiukai Keksiukai su kondensuotu pienu ir varške 50  tšk.
Keksiukai su kondensuotu pienu ir varške50 tšk.
Įvertink receptą
Modesta543 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams200 g Miltų190 g Kepimo miltelių1 arbat. šaukštel. Cukraus50 g Vanilinio cukraus1 arbat. šaukštel. Druskos0.5 arbat. šaukštel. Kiaušinių3 vnt. Kondensuoto pieno200 g Varškės1 pak.
Minkštą margariną išsukite kartu su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Įmaišykite kondensuotą pieną. Įmuškite po vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite. Įmaišykite varškę. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir pamažu įmaišykite į margarino masę. Dėkite tešlą į keksiukų formą su popierinėmis formelėmis ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min., kol įsmeigus medinį smeigtuką tešla nebelips. Skanaus!
Plikyta tešla Pyragėliai Eklerai su varškės kremu 41  tšk.
Eklerai su varškės kremu41 tšk.
Įvertink receptą
Modesta543 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams120 g Kiaušinių4 vnt. Miltų150 g Cukraus40 g Druskos0.5 arbat. šaukštel. Vandens125 ml Pieno125 ml Kreminės varškės200 g Vanilinio cukraus su natūralia vanile2 arbat. šaukštel. Želatinos3 arbat. šaukštel. Grietinėlės50 ml Šokolado100 g
Puode ištirpinkite margariną, cukrų ir druską kartu su pienu ir vandeniu iki užvirimo. Suberkite miltus ir maišykite kol tešla atšoks nuo puodo kraštų. Nukelkite nuo ugnies ir po vieną įmaišykite kiaušinius. Tešlą išspauskite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Įdarui sumaišykite kreminę varškę kartu su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi su natūralia vanile. Įmaišykite šaltame vandenyje išbrinkintą ir vandens vonelėje ištirpintą želatiną. Išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Dėkite į šaldytuvą. Iškepusius eklerus atvėsinkite ir įdarykite paruošta varške. Vandens vonelėje ištirpinkite gabalėlį margarino su šokoladu. Aptepkite eklerus ir dėkite į šaldytuvą arba nieko nelaukę naikinkite juos :) Skanaus!
Kekso tešla Keksai ir keksiukai Kavos keksas "Dryžius" 39  tšk.
Kavos keksas "Dryžius" 39 tšk.
Įvertink receptą
Modesta543 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams250 g Cukraus400 g Druskos0.5 arbat. šaukštel. Vanilinio cukraus1 pak. Sprite250 ml Kiaušinių5 vnt. Kakavos2 valg. šaukšt. Šokolado50 g Margarinas VILNIUS kepiniams1 arbat. šaukštel.
Miltus išsijokite kartu su kepimo milteliais. Kiaušinius išplakite su vaniliniu cukrumi ir cukrumi. Pakaitomis į kiaušinių masę įmaišykite miltus ir Sprite. Gerai išmaišykite ir padalinkite į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišykite 1 v.š. miltų, o į kitą kakavą ir truputį kavos likerio. Į kekso formą pakaitomis po kelis šaukštus sudėkite tešlas (keli šaukštai baltos, o ant viršaus - kakavinė tešla, ir taip kol pasibaigs abi tešlos). Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 1 val., kol įsmeigus medinį smeigtuką tešlą neprilips. Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą su šokoladu, įmaišykite pagal skonį kavos likerio. Atvėsusį keksą subadykite mediniu smeigtuku ir užpilkite šokolado-likerio glaistą. Papuoškite pagal skonį - skaldytais riešutais, migdolo drožlėmis, tarkuotu šokoladu ar kokosu. Skanaus!
Mielinė tešla Bandelės Spurgos-žiedeliai 35  tšk.
Spurgos-žiedeliai35 tšk.
Įvertink receptą
Modesta543 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams50 ml Grietinės50 ml Aliejaus50 ml Kiaušinų2 vnt. Druskos0.5 arbat. šaukštel. Cukraus5 valg. šaukšt. Sausų mielių7 g Pieno250 ml Miltų 500 g
Dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, sausas mieles, druską ir cukrų. Truputį pašildykite pieną ir jį supilkite į paruoštus miltus, įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Į gautą masę supilkite ištirpintą margariną, aliejų ir grietinę. Gerai išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Prireikus galite įdėti saujelę miltų. Uždengus rankšluosčiu leiskite tešlai šiltai pastovėti apie pusvalandį. Iškočiokite ir su pasirinktomis formelėmis išspauskite spurgas-žiedelius. Dėkite į gerai įkaitintą aliejų ir virkite kol gražiai paruduos. Galite papuošti tirpintu šokoladu ir pabarstukais. Skanaus!
Mielinė tešla Pyragėliai Romo bobeles irisų padaže 34  tšk.
Romo bobeles irisų padaže34 tšk.
Įvertink receptą
Modesta543 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams135 ml Grietinės50 ml Aliejaus50 ml Kiaušinių2 vnt. Druskos0.5 arbat. šaukštel. Cukraus balto6 valg. šaukšt. Sausų mielių7 g Pieno250 ml Miltų500 g Cukraus balto250 g Vandens250 ml Rudojo cukraus175 g Išsivirto sirupo arba auksaspalvio sirupo2 valg. šaukšt. Razinų2 saujos Riebios grietinėlės85 ml Rudojo romo2 valg. šaukšt.
Dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, sausas mieles su druska ir 5 valg. š. cukraus. Truputį pašildykite pieną ir jį supilkite į paruoštus miltus, įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Į gautą masę supilkite ištirpintą margariną, aliejų, grietinę ir porą lašų romo esencijos. Gerai išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Prireikus galite įdėti saujelę miltų. Uždengus rankšluosčiu leiskite tešlai šiltai pastovėti apie pusvalandį. Į puodą sudėkite razinas ir margariną. Ištirpus margarinui įberkite šaukštą cukraus ir įpilkite vieną-du butelio kamštelius rudojo romo. Pakaitinkite kol alkoholis nugaruos. Atvėsinkite ir viską sudėkite į pakilusią tešlą, išminkykite. Tešlą dėkite į pailgas kepimo formeles arba į molinius paprastus puodelius (man jie puikiai pasitarnavo). Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min (kol įkišus pagaliuką jis bus sausas ir švarus). Tuo tarpu išsivirkite sirupą ir pasiruoškite padažą. Sirupui puode pakaitinkite 250 ml vandens kartu su 250 g cukraus. Cukrui ištirpus leiskite sirupui pavirti kelias minutes. Irisų padažui ištirpinkite margariną ir rudąjį cukrų. Įpilkite 2 valg. š. anksčiau pasiruošto sirupo (arba jei turite galite pakeisti auksaspalviu sirupu). Viską pakaitinkite ant nedidelės ugnies kol neliks cukraus kristalų. Įmaišykite grietinėlę ir tuoj pat nukelkite nuo ugnies. Iškepusias bandeles sulaistykite pasigamintu sirupu. Į lėkštę dėkite padažo, romo bobelę (ne visiškai iki galo perpjautą), į bobelės pjūvio vietą dėkite grietinėlės ir skanaukite.
Sluoksniuota tešla Vieno kąsnio užkandžiai Rūkytos dešros užkanda 32  tšk.
Rūkytos dešros užkanda32 tšk.
Įvertink receptą
Modesta543 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams500 g Druskos2 arbat. šaukštel. Šalto vandens250 ml Miltų500 g Rūkytų dešrelių3 vnt.
Persijokite miltus su druska, įpilkite vandenį, 100 g ištirpinto ir atvėsinto margarino. Užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, o jo viršuje įpjaukite kryžių. Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų su kočėlu iškočiokite likusį margariną iki maždaug 1 cm storio, dėkite į šaldytuvą. Tešlos keturis kampus atlenkite ir iškočiokite kol tešla taps panaši į keturlapį dobilą, vidurys turėtų būti kiek storesnis nei kraštai. Dėkite iškočiotą margariną, užlenkite kampus, apverskite tešlą ir kočiokite iki 8 mm storio stačiakampį. Sulankstykite tešlą į tris dalis ir dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui. Tai pakartokite 4 kartus. Iškočiokite dalį tešlos, į ją įsukite rūkytą dešrelę, susukite į volelį ir aštriu peiliu supjaustykite į nedidelius gabaliukus. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. kol tešla iškeps.
Kapota tešla Pyragai Trupiniuotis 31  tšk.
Trupiniuotis 31 tšk.
Įvertink receptą
Modesta543 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams200 g Miltų400 g Cukraus100 g Kiaušinis 1 vnt. Grietinės2 valg. šaukšt. Kondensuoto pieno 1 ind.
Kondensuotą pieną dėti į puodą ir užpilti vandeniu, kad apsemtų. Virti apie 2 val. Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska, berti viską ant švaraus stalviršio, sudėti šaltą ir kubeliais supjaustytą margariną. Su dideliu peiliu viską kapoti kol margarinas susimaišys su miltais. Padaryti duobutę ir į ją sudėti grietinę bei kiaušinį. Maišyti miltus semiant išį kraštų į krūvelės vidurį. Viską suminkyti į vientisą tešlos gabalą. Dėti į šaldiklį kad sukietėtų. Sušalusią tešlą sutarkuoti su burokine tarką. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol trupiniai gražiai apskrus. Taip iškepti trupinius iš visos tešlos. Juos atvėsinti (stambesnius gabaliukus pasmulkinti rankomis) ir sumaišyti su virtu kondensuotu pienu. Masę sudėti į norimą formą išklotą kepimo popieriumi ir gerai rankomis prispausti prie dugno. Leisti pastavoti šaltai kol sustings. Skanaus!
Plikyta tešla Pyragėliai Eklerai su grietinėlės kremu 30  tšk.
Eklerai su grietinėlės kremu30 tšk.
Įvertink receptą
Modesta543 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 g Miltų150 g Kiaušinių 4 vnt. Cukraus40 g Druskos0.5 arbat. šaukštel. Vandens125 ml Pieno125 ml Grietinėlės (mažo indelio)1 pak. Grietinėlės standiklio1 pakeliai Cukraus su natūralia vanile1 arbat. šaukštel. Cukraus1 valg. šaukšt.
Puode ištirpinkite margariną, cukrų ir druską kartu su pienu ir vandeniu iki užvirimo. Suberkite miltus ir maišykite kol tešla atšoks nuo puodo kraštų. Nukelkite nuo ugnies ir po vieną įmaišykite kiaušinius. Tešlą išspauskite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Įdarui išplakite grietinėlę kartu su cukrumi, grietinėlės standikliu ir cukrumi su natūralia vanile. Palikite šaldytuve kol iškeps ir atvės eklerai. Atvėsusius eklerus įpjaukite išilgiai ir su šaukštelių įdėkite grietinėlės kremą. Papuoškite cukraus pudra ir skanaukite arba dėkite į šaldytuvą ir laukite svečių!
Kekso tešla Keksai ir keksiukai Keksiukai su citrina ir aguonomis 30  tšk.
Keksiukai su citrina ir aguonomis30 tšk.
Įvertink receptą
Modesta543 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams200 g Miltų190 g Kepimo miltelių0.5 arbat. šaukštel. Cukraus50 g Vanilinio cukraus0.5 arbat. šaukštel. Druskos0.5 arbat. šaukštel. Kiaušinių3 vnt. Kondensuoto pieno200 g Citrinos1 vnt. Aguonų3 valg. šaukšt.
Minkštą margariną išsukite kartu su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Įmaišykite kondensuotą pieną. Įmuškite po vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite. Įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais bei aguonomis ir pamažu įmaišykite į margarino masę. Dėkite tešlą į keksiukų formą su popierinėmis formelėmis ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min., kol įsmeigus medinį smeigtuką tešla nebelips. Skanaus!
Mielinė tešla Bandelės Itališkos velykų bandelės 29  tšk.
Itališkos velykų bandelės29 tšk.
Įvertink receptą
Modesta543 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams50 ml Miltų500 g Grietinės50 ml Cukraus4 valg. šaukšt. Druskos0.5 arbat. šaukštel. Aliejaus50 ml Kiaušinių2 vnt. Sausų mielių7 g Pieno250 ml Džiovintų abrikosų1 sauja Razinų1 sauja Apelsino žievelės1 vnt. Citrinos žievelės1 vnt. Margučių4 vnt.
Dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, sausas mieles, druską ir cukrų. Truputį pašildykite pieną ir jį supilkite į paruoštus miltus, įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Į gautą masę supilkite ištirpintą margariną, aliejų ir grietinę. Gerai išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Prireikus galite įdėti saujelę miltų. Uždengus rankšluosčiu leiskite tešlai šiltai pastovėti apie pusvalandį. Susmulkinkite džiovintus abrikosus, juos sumaišykite su razinomis, įtarkuokite citrinos ir apelsino žieveles. Viską sudėkite į pakilusią tešlą, išminkykite ir formuokite/pinkite "kasas", kurias susukite į apskritimą ir dėkite į kepimo indą. Į vidurį įdėkite margutį. Palikite 30 min. pakilti. Pabarstykite bandeles spalvotais pabarstukais ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, apie 30 min. Skanaus!
Mielinė tešla Bandelės Bandelės su vyšniomis ir grietinėlės padažu 29  tšk.
Bandelės su vyšniomis ir grietinėlės padažu29 tšk.
Įvertink receptą
Modesta543 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams50 ml Aliejaus50 ml Grietinės50 ml Kiaušinių2 vnt. Cukraus4 valg. šaukšt. Druskos0.5 arbat. šaukštel. Sausų mielių7 g Pieno250 ml Miltų500 g Šaldytų vyšnių200 g Kukurūzų krakmolo1 valg. šaukšt. Cukraus2 arbat. šaukštel. Grietinėlės50 ml
Dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, sausas mieles, druską ir cukrų. Truputį pašildykite pieną ir jį supilkite į paruoštus miltus, įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Į gautą masę supilkite ištirpintą margariną, aliejų ir grietinę. Gerai išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Prireikus galite įdėti papildomą saujelę miltų. Uždengus rankšluosčiu leiskite tešlai šiltai pastovėti apie pusvalandį. Šaldytas vyšnias sumaišykite su kukurūzų krakmolu ir cukrumi. Iškočiokite tešlą į stačiakampio formą ir ant jo tolygiai paskleiskite paruoštas vyšnias. Susukite viską į volelį ir aštriu peiliu supjaustykite į gabaliukus. Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 20-35 min. Plakite grietinėlę su 1-2 a. š. cukraus tol, kol ims šiek tiek tirštėti. Apšlakstykite iškeptas bandeles, pasiruoškite puodelį arbatos ir mėgaukitės saldžia akimirka.
Kapota tešla Tortai Napoleonas 29  tšk.
Napoleonas 29 tšk.
Įvertink receptą
Modesta543 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams400 g Miltai800 g Cukrus250 g Kiaušiniai1 vnt. Grietinės4 valg. šaukšt. Miltai120 g Cukrus300 g Kiaušinio tryniai2 vnt. Pienas1 stikl. Vanilinis cukrus su tikra vanile1 valg. šaukšt. Kokoso drožlių2 pakeliai
Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska, berti viską ant švaraus stalviršio, sudėti šaltą ir kubeliais supjaustytą margariną. Su dideliu peiliu viską kapoti kol margarinas susimaišys su miltais. Padaryti duobutę ir į ją sudėti grietinę bei kiaušinius. Maišyti miltus semiant iš kraštų į krūvelės vidurį. Viską suminkyti į vientisą tešlos gabalą. Padalinti tešlą į 8 gabalus, įvynioti juos į maistinę plėvelę ir padėti šaldytuve maždaug 1 val. Išėmus iš šaldytuvo ant kepimo popieriaus iškočioti vienodus apskritimus (apie 22 cm. skersmens), subadyti šakute ir kepti kol pagels 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kremui išlydyti sviestą, suberti miltus. Truputį pakaitinti. Kitame puode užvirinti pieną su cukrumi. Gautą skysti pamažu ir nuolat intensyviai maišant šluotele supilti į miltų ir sviesto masę. Pakaitinti kol ims tirštėti. Nukėlus nuo ugnies leisti atvėsti. Po vieną įmaišyti trynius ir vanilinį cukrų. Gerai viską išplakti su šluotele. Torto papločius (vieną pasilikti trupiniams) sutepti su paruoštu ir atvėsusiu kremu lengvai paspaudžiant. Sutepus dėti į šaldytuvą pastovėti per naktį. Galiausiai apipjaustyti torto šonus, kad gražiai susilygintų, aptepti likusiu kremu ir aplipinti trupiniais, kuriuos gauname sutrupinus paskutinį paplotį. Viršų papuošti kokoso drožlėmis. Leisti tortui dar pastovėti šaldytuve kelias valandas.
Sluoksniuota tešla Sausainiai Sausainiai palmier'iai 28  tšk.
Sausainiai palmier'iai 28 tšk.
Įvertink receptą
Modesta543 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams500 g Druskos1 arbat. šaukštel. Šalto vandens250 ml Miltų500 g Margarino patepimui50 g Cukraus5 valg. šaukšt. Cinamono3 valg. šaukšt.
Persijokite miltus su druska, įpilkite vandenį, 100 g ištirpinto ir atvėsinto margarino. Užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, o jo viršuje įpjaukite kryžių. Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų su kočėlu iškočiokite likusį margariną iki maždaug 1 cm storio, dėkite į šaldytuvą. Tešlos keturis kampus atlenkite ir iškočiokite kol tešla taps panaši į keturlapį dobilą, vidurys turėtų būti kiek storesnis nei kraštai. Dėkite iškočiotą margariną, užlenkite kampus, apverskite tešlą ir kočiokite iki 8 mm storio stačiakampį. Sulankstykite tešlą į tris dalis ir dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui. Tai pakartokite 4 kartus. Iškočiokite tešlą į stačiakampio formą, patepkite tirpintu margarinu, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu. Sukite tešlą iš dviejų pusių (kairės ir dešinės) vienu metu kol abi pusės susitiks viduryje. Aštriu peiliu supjaustykite apie 1 cm dydžio gabaliukus. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. kol palmier'iai išsipūs ir gražiai parusvės. Skanaus!
Mielinė tešla Bandelės Bandelės su bananų įdaru 0  tšk.
Bandelės su bananų įdaru0 tšk.
Įvertink receptą
Modesta543 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams50 ml Aliejaus50 ml Grietinės50 ml Kiaušinių3 vnt. Druskos0.5 arbat. šaukštel. Cukraus5 valg. šaukšt. Sausų mielių7 g Pieno260 ml Miltų500 g Didelių bananų3 vnt. Cukraus6 valg. šaukšt. Vanilinio cukraus2 arbat. šaukštel.
Dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, sausas mieles, druska ir 5 v. š. cukraus. Truputį pašildykite 250 ml pieno ir jį supilkite į paruoštus miltus, įmuškite 2 kiaušinius. Išmaišykite. Į gautą masę supilkite ištirpintą margariną, aliejų ir grietinę. Gerai išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Prireikus galite įdėti saujelę miltų. Uždengus rankšluosčiu leiskite tešlai šiltai pastovėti apie pusvalandį. Dubenyje sutrinkite bananus su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Su įdaru formuokite norimos formos bandeles (aš kočiojau, pjausčiau į stačiakampes formas, iki pusės įpjoviau juosteles, kurias įdėjusi įdaro užlenkiau). Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min (priklauso nuo bandelių dydžio). Pravėsusias apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!
PROJEKTO ORGANIZATORIUS: